Redactia.ro
Home » Știri » Sesizare penală după proba la română la Evaluare Națională. Declarațiile făcute de ministrul Educației

Sesizare penală după proba la română la Evaluare Națională. Declarațiile făcute de ministrul Educației

Sesizare penală după proba la română la Evaluare Națională.

Sesizare penală după proba la română la Evaluare Națională. Incident după proba de limba și literatura română de la Evaluarea Națională. Procurorii au fost sesizați cu privire la faptul că la trei școli au fost furnizate subiecte la română cu câteva ore înainte de ora stabilită. Ce spune ministrul Educației, Sorin Câmpeanu?

Sesizare penală după proba la română la Evaluare Națională. Declarațiile făcute de ministrul Educației

Sesizare penală după proba la română la Evaluare Națională. Marți, 123.563 de elevi din întreaga țară s-au prezentat la proba scrisă de Limba și Literatura română de la Evaluarea Națională 2021. După terminarea probei, procurorii au fost sesizați cu privire la faptul că la trei școli/centre de examen au fost trimise subiecte la română cu câteva ore înainte de ora stabilită de Ministerul Educației.

Conform ministrului Educației, faptul că cele 3 școli au recurs la acest gest, denotă faptul că directorii sunt extrem de slab pregătiți. „ La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor. Ministerul Educației a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la toate cele trei situații în care subiectele au fost făcute publice înainte de termenele reglementate prin lege.Faptul că din 3 școli au fost făcute publice subiectele, verififcă, denotă o slabă pregătire a directorilor de școli”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a declarat că subiectele au fost de dificultate medie. „Aprecierea mea e că subiectele sunt de dificultate medie. nivelul de dificultate e egal cu cel folosit în testele de antrenament, la fel ca la testele de simulare. Au fost și subiecte pentru departajare, pentru subiecte mari, e adevărat.”, a adăugat ministrul Educaţiei.

 Evaluare Națională 2021. Rezultate

Marți, 22 iunie, a avut loc prima probă la Evaluarea Națională. Examenul la Limba și literatura română a fost primul care a dat startul, iar pe 24 iunie va avea loc examenul la Matematică. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba maternă, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 4 iulie. Elevii claselor a VIII-a au la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele, iar o premieră la examenul de Evaluare Națională a fost formatul testului.

Absolvenții clasei a VIII-a au avut de rezolvat subiecte pe format PISA care constau și la Limba română, și la matematică, într-o broșură de 10 pagini cu subiecte care trebuie rezolvate și completate acolo. „ Publicăm un ghid informativ destinat candidaților care vor susține evaluarea națională la finalul clasei a VIII-a (EN VIII) în acest an școlar (2020- 2021) și, în egală măsură, părinților acestora. Ghidul conține informații utile despre condițiile de examen (informații de natură organizatorică & sanitară) și despre desfășurarea propriu-zisă a probelor scrise. De asemenea, sunt incluse informații despre modalitatea de evaluare a lucrărilor (contestații), dar și sfaturi privind organizarea timpului de lucru pe durata celor 120 de minute rezervate fiecărei probe”, precizează ministerul pe pagina oficială. Candidații vor completa căsuțele de identificare în maximum 15 minute și asistenții vor verifica datele înscrise de aceștia și vor secretiza caseta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini