Redactia.ro
Home » Știri » Se redeschid școlile? Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu

Se redeschid școlile? Anunțul făcut de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu

Se redeschid școlile_ Anunțul făcut de ministrul Educației

Se redeschid școlile? Elevii și profesorii primesc o veste importantă. Ministrul Educației a făcut un anunț referitor la redeschiderea școlilor. Potrivit lui Sorin Câmpeanu, școlile ar putea fi redeschise pe data de 11 ianuarie, explicând cum se vor desfășura cursurile.

Se redeschid școlile? Anunțul făcut de ministrul Educației

Se redeschid școlile? Veste bună pentru elevi și profesori! Pandemia de coronavirus a dus la închiderea tuturor școlilor din România, elevii și profesorii fiind nevoiți să facă cursurile online. Mulți dintre elevi așteaptă cu nerăbdare începerea cursurilor față în față, iar ministrul Educației a venit cu o veste importantă în acest sens. Se redeschid școlile? Sorin Câmpeanu, noul ministru al Educației a spus când ar putea fi deschise școlile și cum se vor desfășura cursurile. Vacanța de iarnă pentru elevi se va sfârși pe 11 ianuarie 2021, iar noul an va veni cu schimbări majore.

Conform ministrului Educației, școlile s-ar putea redeschide pe 11 ianuarie și se iau în considerare numeroase scenarii. Astfel, una dintre opțiuni ar fi ca prima dată să se reîntoarcă cei de la grădiniță și școlile primare, ulterior să se deschidă școala gimnazială, învățământul preuniversitar și învățământul universitar. Dar pentru ca acest lucru să se stabilească, trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie pentru a nu se confrunta cu un nou val de infectări de coronavirus și pentru a menține situația sub control. „Sunt două decizii importante care trebuie luate, în principiu, în această săptămână. Una vizează redeschiderea școlilor, fiind avansată data de 11 ianuarie, însă e doar o variantă în lucru. Asta însemnă că cei de la grădiniță și elevii școlilor primare ar putea să se întoarcă la școală chiar din acest semestru. Astfel, semestrul II, care începe pe 8 februarie, i-ar găsi deja în bănci. În acest sistem de învățământ sunt peste 3 milioane de elevi și peste 500.000 de studenți.”, a spus Sorin Câmpeanu.

Autoritățile fac tot posibilul pentru a ține sub control situația epidemiologică, pentru ca numărul cazurilor de infectări cu noul coronavirus să nu crească. Ministrul Educației a precizat că se urmărește reluarea fizică a cursurilor preuniversitare și universitare, iar acest lucru ar putea avea loc chiar la începutul anului 2021, dacă se vor respecta măsurile de precauție. “În Educație pot spune că avem o serie de urgențe. Urgențe care țin în primul rând de modul în care vom reuși să deschidem școlile cât mai repede posibil din perspectiva epidemiologică, începând fie și gradual cu grădinițele și învățământul primar, continuând cu învățământul gimnazial, liceal și universitar. Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru.”, a mai spus ministrul Educației.

Sorin Câmpeanu, noul ministru al Educației

Schimbarea politică din România nu încetează să ne surprindă. În urmă cu câteva zile a fost numit noul ministru al Educației. Așadar, Monica Anisie, cea cu care lumea era obișnuită, a fost înlăturată. Noul ministru al Educației este Sorin Câmpeanu, iar Guvernul este condus de prim-ministrul României Florin Cîțu.

După multe ore de ședințe și negocieri, au fost anunțați primii noi miniștrii ai viitorului cabinet condus de Cîțu. Primul nume tăiat de pe listă a fost Monica Anisie. Cu toate astea, numele noului ministru al Educației este unul plin de controverse. Sorin Câmpeanu a fost membru ALDE, PRo România, iar din ianuarie 2020 a intrat în PNL.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: