Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Educației a luat o decizie radicală! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19

Ministrul Educației a luat o decizie radicală! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19

Ministrul Educației a luat o decizie radicală! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19

Ministrul Educației a făcut un nou anunț în ceea ce îi privește pe profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19. Sorin Cîmpeanu își dorește ca școlile să fie deschise până la pragul de șase la mie.

Ministrul Educației a luat o decizie radicală! Ce se va întâmpla cu profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19

Mai este puțin până când începe școala, iar ministrul Educației vrea ca totul să fie pregătit pentru întoarcerea elevilor în sălile de curs. Sorin Cîmpeanu vorbește despre o nouă lege care îi privește pe profesorii care refuză vaccinarea ori testarea COVID-19. Decizia va fi luată fără a încălca vreun drept, în ideea protejării elevilor.

Sorin Cîmpeanu își dorește imunizarea în masă a cadrelor didactice pentru desfășurarea orelor în formă fizică. Inițial ministrul Educației a spus că există discuții prin care s-ar putea interzice accesul cadrelor didactice nevaccinate în școli, pe baza unor argumente solide. Acum se pare că oficialii își doresc o lege în acest sens. Mai concret, Cîmpeanu, după ce a spus public că profesorii nevaccinați sau care nu au trecut prin boală ori nefuză să fie testați au nevoie de ”ceva odihnă”.

De asemenea, ministrul Educației a declarat că până pe data de 3 septembrie va pune în aplicare o metodă, astfel încât, profesorii ce se încadrează în una din categoriile menționate anterior să nu pună viața elevilor cărora le predau în pericol. Mai mult decât atât, regula ce va intra în vigoare peste câteva zile nu ar fi un discriminatorie. Ci doar una care le va permite profesorilor un concediu de odihnă obligatoriu, dar în termeni legali.

”În momentul în care ai posibilitatea să te vaccinezi și nu te vaccinezi, în momentul în care nici nu vrei să te testezi, sigur că în mod evident ai nevoie de ceva odihnă. „Ceva odihnă” trebuie să fie obligatoriu în termenii legii. Atât cât permite legea. Evident că nu o să avansez o soluție care să fie contrară legii. Am spus doar că normal este să se odihnească. Înseamnă că vom analiza din perspectivă legală toate soluțiile. Iar soluția optimă va fi avansată în data de 1-3 septembrie. Când va apărea acest ordin de ministru care va respecta întocmai cadrul legal. Fără niciun fel de discriminare și fără a exclude Codul muncii, spre exemplu – dreptul la muncă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, scrie DIGI24.

Motivul pentru care Sorin Cîmpeanu a luat această decizie

Sorin Cîmpeanu a ajuns la concluzia de a lua această decizie, după ce mai mulți părinți s-au arătat îngrijorați. Asta în contextul în care unitățile de învățământ vor rămâne deschise până la pragul de șase la mie, de faptul că-și vor lasă copiii pe mâna unor profesori care ar putea să îi îmbolnăvească.

Mai ales că, în contextul valului patru, când varianta Delta este tot mai răspândită în comunitate. Conform datelor oficiale, tinerii ar fi mult mai predispuși riscului de a se infecta cu virusul din China.

”Dacă nici n-ai trecut prin boală, nici nu vrei să te vaccinezi, nici n-ai motive certificate medical pentru care să nu te vaccinezi, nici nu vrei să te testezi, atunci au dreptate acei părinți care spun că acel profesor poate reprezenta un pericol pentru elevii cu care intră în contact”, a mai adăugat ministrul Educației.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: