Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, anunț important pentru românii cu pensii de peste 2000 de lei. Ce trebuie să știe

Ministrul Muncii, anunț important pentru românii cu pensii de peste 2000 de lei. Ce trebuie să știe

Ministrul Muncii a făcut un anunț important pentru românii, care au pensii de peste 2000 de lei. Marius Budăi a ținut să transmită faptul căpensiile de peste 2000 de lei sunt supuse impozitării, însă susţine că vouchere sociale compensează diferenţele.

Ministrul Muncii, anunț important pentru pensionari

Marius Budăi a dat o veste importantă pentru pensionarii care primesc peste 2000 de lei. Ministrul Muncii admite faptul că majorarea pensiei, în cazul lor, va fi mai mică de 12,5%. Asta, din cauza impozitului – toate pensiile mai mari de 1.800 de lei vor fi majorate cu 10%. Budăi a precizat că măsurile de sprijin compensează diferența.

Nu este doar 10, depinde de praguri. Mă bucur și fac recurs la memoria dvs: aceste discuții pe care le promovați despre majorarea de venituri nu le-ați avut în anii anteriori. Prezența PSD la guvernare a adus discuții despre majorări.

Aceste calcule le-am făcut și noi și de aceea avem măsuri de sprijin. Am creat pentru toată lumea acea majorare a punctului de pensie. Iată că prezența noastră la guvernare a adus închiderea discuțiilor despre majorarea cu 40%, se majorează cu un pic mai mult. Și avem sprijin care să ajute în această perioadă grea de iarnă, dar și pentru anul 2023”, a anunțat Marius Budăi.

Când intră pensiile în decembrie 2022 și ianuarie 2023

Marius Budăi cere ca pensiile să fie plătite cât mai repede. Ministrul Muncii a anunţat că a propus ca pensiile să fie plătite în intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii să aibă bani înainte de sărbători. Această propunere este încă în analiză. Este cunoscut deja faptul că începând cu 30 noiembrie şi până pe 4 decembrie, bugetarii vor avea o minivacanţă de cinci zile. La fel ca în luna decembrie și la începutul lunii ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari. Pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023. Ministrul a fost întrebat și dacă există riscul ca pensiile să fie plătite cu întârziere, în ianuarie, așa cum s-a mai întâmplat în anii precedenți.

Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere.  După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: