Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul propus pentru Educație, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când se vor redeschide școlile. ”Voi face tot posibilul”

Ministrul propus pentru Educație, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când se vor redeschide școlile. ”Voi face tot posibilul”

Sorin Cîmpeanu, ministrul propus pentru Educație, a anunțat când ar putea să se redeschidă școlile, însă, nu a oferit un răspuns concret. 

 

Când se vor redeschide școlile

Ministrul propus pentru portofoliul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat în timpul audierilor din Parlament că „cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal”. Ministrul propus pentru Educație a evitat, astfel, să dea un răspuns concret, potrivit Edupedu.ro.

Ministrul propus pentru Educație a spus că școlile vor putea fi redeschise în funcție de situația epidemiologică din țară.  Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil la audierile din Parlament, cu 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri. Ministrul propus pentru Educație a mai preizat că și în învățământul universitar sunt “dificultăți majore” în ceea ce privește desfășurarea cursurilor online. Însă, ministrul a mai precizat că structura orelor de curs și a orelor practice ar permite o mai mare flexibilitate decât în cel preuniversitar.

Cîmpeanu a adus în discuție și recuperarea cursurilor, pe care o consideră, după începerea școlii.

Cum vom putea să recuperăm ceea ce au pierdut elevii. Activitățile de recuperare vor trebui să fie coerent organizate și finalizate. Va trebui făcut un apel către toți cei interesați în educație, pentru că în educație fără profesori nimic nu e posibil. Contează foarte mult modul în care vom reuși să convingem colegii noștri cadre didactice„, a mai adăugat ministrul Educației.

Mai mult, ministrul propus pentru Educație a amintit, în cadrul audierii din Parlament, și de creșterea burselor pentru elevi și studenți.

Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună. Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul propus la Educație a mai precizat că educația este una dintre cele mai afectate domenii în contextul pandemiei de coronavirus și că va afce tot ce îi stă în putință pentru a rezolva problemele care au apărut în ultima perioadă în sistemul de învățământ.

Sorin Cîmpeanu a încheiat printr-o promisiune, și anume aceea că dacă va considera că nu va putea realiza toate proiectele pe care le-a propus, va renunța „în favoarea cuiva mai competent”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: