Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul rus al Apărării ameninţă toate transporturile NATO care livrează arme în Ucraina: „Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice ţinte ce trebuie distruse”

Ministrul rus al Apărării ameninţă toate transporturile NATO care livrează arme în Ucraina: „Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice ţinte ce trebuie distruse”

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat, miercuri, că Armata rusă va considera toate transporturile NATO care livrează arme în Ucraina „ţinte care urmează să fie distruse”, potrivit agenţiei de presă rusă RIA.

Ministrul rus al Apărării: „Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice ţinte ce trebuie distruse”

„Statele Unite şi aliaţii lor din NATO continuă să pompeze arme în Ucraina”, a declarat Şoigu la o conferința oficialilor din Ministerul Apărării, în cea de-a 70-a zi a ceea ce Rusia numeşte „operaţiune militară specială″ pe teritoriul Ucrainei, relatează Pro TV. 

„Considerăm orice transport al Alianţei Nord-Atlantice sosind pe teritoriul ţării cu arme sau materiale destinate armatei ucrainene ca ţinte ce trebuie distruse”, a adăugat el, în contextul în care livrările de armament către Ucraina au crescut în ultimele săptămâni.

Şoigu a mai spus că „combatanţii ucraineni care s-au ascuns în combinatul metalurgic Azovstal din Mariupol sunt ţinuţi sub o blocadă sigură după ce preşedintele Vladimir Putin a ordonat ca zona să fie închisă ermetic”, conform aceleași surse. Totuși Kremlinul a dezminţit miercuri că forţele rusești ar fi lansat un asalt asupra oţelăriei Azovstal.

„Ordinul a fost dat (la 21 aprilie) în mod public de comandantul-şef (Vladimir Putin) de a anula orice asalt. Nu are loc un asalt″ în acest moment, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a susţinut că forţele Moscovei asediază oţelăria şi nu intervin decât pentru „a zădărnici foarte rapid tentativele″ combatanţilor ucraineni de a-şi recupera „poziţiile de tir″.

Rusia bombardează livrarea de arme de fabricație occidentală pe teritoriul Ucrainei 

Ministerul Apărării de la Moscova a mai anunțat că s-au dezactivat şase gări din Ucraina folosite pentru a livra forţelor ucrainene arme de fabricaţie occidentală în estul ţării și că au stopat aceste activități prin bombardarea surselor lor de alimentare.

Informația nu a fost verificată în mod independent şi nu s-a precizat ce fel de arme de fabricaţie occidentală au fost furnizate forţelor ucrainene prin intermediul acelor gări. Iar Kievul nu avut nicio reacție 

Valeri Gherasimov, alături de Şoigu

Şeful Statului Major Valeri Gherasimov a fost văzut alături de Şoigu în timpul întâlnirii oficialilor apărării. 

Luni, Statele Unite au declarat că ele cred „că Gherasimov a vizitat regiunea Donbas din estul Ucrainei săptămâna trecută, dar nu au putut confirma relatările din presă că el a fost rănit în timpul luptelor”, conform aceleași surse.

Evenimentele din Marea Neagră

Tot de curând un submarin rusesc din Marea Neagră a tras „două rachete de croazieră Kalibr asupra unor ţinte din Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova”, a citat Reuters, potrivit același surse.

Ministerul Apărării a publicat videoclipuri ale lansării rachetelor de croazieră din Marea Neagră, susținând că ele au lovit „ţinte terestre nespecificate din Ucraina”.

Rusia a anunţat anterior că a lansat atacuri similare de pe un submarin la 29 aprilie.

„Echipajul submarinului Flotei Mării Negre a lansat două rachete de croazieră Kalibr din Marea Neagră către ţinte la sol desemnate de pe teritoriul Ucrainei”, a mai precizat ministerul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: