Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății: Urmează două săptămâni grele pentru România

Ministrul Sănătății: Urmează două săptămâni grele pentru România

Nelu Tataru declaratie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat joi seara că vor urma săptămâni grele pentru România, având în vedere că se estimează un vârf al numărului de cazuri de COVID-19 de aproximativ 10.000-12.000.

Săptămâni dificile pentru România

Nelu Tătaru a precizat joi seara că se estimează un vârf al numărului de cazuri de coronavirus de circa 10.000-14.000 în România.

De asemenea, a anunțat că România va trece printr-o perioadă dificilă în următoarele săptămâni.

Rămânem în registrul celor 10-12.000 de cazuri, la vârf, dar acest număr se poate modifica, în perioada următoare. Avem două săptămâni grele, urmând ca după trei săptămâni să vedem efectul celor două săptămâni ca număr de cazuri. Noi sperăm ca acest număr de cazuri să nu fie crescut violent”, a afirmat Nelu Tătaru.

Totodată, acesta a spus că în funcție de venirea românilor din afara țări, există o creștere moderată a cazurilor de îmbolnăvire de la o zi la alta, dar și o creștere moderată a numărului de cazuri critice,care necesită ventilație.

România pregătită în fața crizei de coronavirus

Nelu Tătaru consideră că România este pregătită să acționeze în fiecare moment, iar în funcție de evoluția situației, se poate spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc.

Noi suntem pregătiţi pentru fiecare pas pe care îl trecem. În funcţie de evoluţie, putem spune cât poate suporta sistemul sanitar românesc. Noi suntem pregătiţi (…) pentru un anumit număr de cazuri critice. Avem în acest moment 1.723 de paturi de ATI complet utilate, 1.723 de ventilatoare. În cazurile critice, tocmai accesul la ventilatoare este cel care face diferenţa, a precizat Tătaru.

În cazul în care situația va atinge cel de-al doilea vârf al epidemiei, persoanele infectate se pot trata la domiciliu sau în zonele tampon cazurilor asimpotmatice. În cazul celor aflați în stare gravă, vor putea fi duși la Terapie Intensivă în secțiile de Boli Infecțioase, de pneumologie, în secțiile de la spitalele județene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: