Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Vela a anunțat Ordonanța militară 12. Orașul Suceava a ieșit din carantină

Ministrul Vela a anunțat Ordonanța militară 12. Orașul Suceava a ieșit din carantină

Ordonanta militara 12

Ministrul Afacerilor Interne a anunțat miercuri seara, emiterea Ordonanței militare numărul 12. Ministrul Vela a declarat că se ridică carantinarea din municipiul Suceava și 8 comune învecinate începând de ieri seara.

Ordonanța militară nr. 12

Marcel Vela a anunțat miercuri seara, elaborarea ordonanței militară numărul 12, care prevede scoaterea din carantină a municipiului Suceava și a zonelor limitrofe începând de ieri seara.

Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”, a anunțat ministrul.

Totodată, ministrul Afacerilor Interne a ținut să le mulțumească locuitorilor din Suceava pentru responsabilitatea de care au dat dovadă și pentru că și-au protejat familiile și pe cei din restul țării de răspândirea coronavirusului. „Sunteți eroii noștri, sunteți niște învingători”, a spus Marcel Vela.

De asemenea, Vela a menționat că ordonanțele militare au ajutat la construirea unui zid împotriva inamicului invizibil și extrem de puternic.

Cum nu există viitor fără prezent, nu poate exista o națiune fără unitate. Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră și a celor apropiați. Într-o luptă venită prin surprindere, am găsit puterea de a ne aduna și a fi responsabili”, a spus Vela.

Măsurile impuse românilor după data de 15 mai

Marcel Vela a vorbit și despre măsurile pe care românii vor fi nevoiți să le respecte după ridicarea stării de urgență.

Ministrul de Interne a afirmat că este necesară distanțarea socială, purtarea măștilor de protecție și spălarea pe mâini timp de 20 de secunde.

Vela i-a asigurat pe români că autoritățile au luat aceste măsuri pentru binele lor, iar acest lucru nu a fost deloc ușor.

Ordonanța de urgență numărul 12 a fost publicată în Monitorul Oficial miercuri seara, ceea ce înseamnă că aceasta a intrat în vigoare tot în aceeași seară.

Reamintim că luni seara, Marcel Vela a anunțat emiterea Ordonanței militare numărul 11 care prevedea ieșirea din carantină a orașului Țăndărei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: