Redactia.ro
Home » Știri » Mircea Popescu, românul miliardar în Bitcoin, a fost găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu, românul miliardar în Bitcoin, a fost găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu a murit

Mircea Popescu, antreprenor şi unul dintre veteranii industriei crypto, ar fi fost găsit mort, pe o plajă în Costa Rica, anunță presa internațională. În urmă cu câteva zile, Mircea Popescu ar fi fost găsit înecat.

Mircea Popescu, miliardarul în Bitcoin, a fost găsit mort în Costa Rica

Mircea Popescu, cunoscut drept unul dintre primii români investitori în Bitcoin, ar fi fost găsit mort în Costa Rica, potrivit presei locale CRHoy. Publicația relatează că, pe data de 23 iunie, un turist în vârstă de 43 de ani s-a înecat în provincia Puntarenas. Totodată, CRHoy  l-a descris drept „polonez”, deși Mircea Popescu este român.

„Părintele conceptului de «Bitcoin Maximalism» ar putea fi mort. Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, o mulţime de Bitcoini ar putea fi pierduţi pentru totdeauna, iar piaţa ar putea primi o lovitură serioasă”, potrivit spuselor lui John Carvalho, gazda unui podcast celebru pe Bitcoin.

Foto: CRHoy

După această declarație a lui John Carvalho, dezvoltatorul web Diana Coman a confirmat, pe blogul său, decesul lui Mircea Popescu. Plaja unde a fost găsit trupul neînsuflețit al lui Mircea Popescu este Hermosa, din Costa Rica, provincia Puntarenas. Deși un echipaj medical a sosit la fața locului pentru a-i salva viaţa, efortul a fost în zadar.

Cine a fost Mircea Popescu

Mircea Popescu este originar din Cluj Napoca și  spunea că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de Bitcoini. Un milion de criptomonede ar însemna 34,2 miliarde de dolari. El era de profesie antreprenor, investitor şi cercetător. De-a lungul timpului, a trăit în Statele Unite, Mexic, Costa Rica şi Egipt.

În anul 2008, și-a creat propriul blog, Trilema, unde scrie despre probleme sociale şi personale. În anul 2012, pe blogul său a a început să scrie despre Bitcoin şi criptomonede. În luna aprilie 2012, a lansat MPEx,  unul dintre primele servicii de tranzacţionare de Bitcoin. MPEX a fost investigată de Securities and Exchange Commission (SEC-„ASF-ul” american) și s-a speculat că Mircea Popescu a colaborat cu autorităţile din SUA. Însă, românul a negat acest lucru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: