Redactia.ro
Home » Știri » Miron Cozma, declarații șocante despre Ion Iliescu: ”Am vrut să-l împușc”

Miron Cozma, declarații șocante despre Ion Iliescu: ”Am vrut să-l împușc”

GALERIE FOTO (2)

Miron Cozma, pionul principal al Mineriadelor din anii 90, îl acuză pe Ion Iliescu de crime împotriva manifestanților din Piața Universității și de manipulare a populației. Miron Cozma a dezvăluit că a vrut să-l împuște pe fostul președinte al țării și motivul din cauza căruia a vrut să-l dea jos.

Miron Cozma, declarații șocante despre Ion Iliescu: ”Am vrut să-l împușc”

Miron Cozma a dezvăluit, marți seară, la Kanal D, că a vrut să-l dea jos pe Ion Iliescu, din cauză că ”i-a omorât oamenii”. De altfel, Miron Cozma îl acuză pe fostul șef al statului de crime  împotriva manifestăţilor de la Piața Univeristăţii şi de manipulare a românilor.

„Pentru crimele de la Revoluţie, pentru că mi-a omorât oamenii. Pentru crimele împotriva manifestăţilor de la Piața Univeristăţii şi pentru manipularea ordinară prin care a reuşit să păcălească atâţia români. Nu puteam eu să îl schimb, dar puteam cere alegeri anticipate. Băsescu e un alt manipulator, elevul lui Nicolae Ceauşescu. Mie nu îmi e frică decât de Dumnezeu. Miron Cozma nu a murit, doar puţin s-a odihnit. Eu am fost bătut de Securitate la Petroşani. 40 de securişti m-au luat cu forţa şi m-au bătut. M-au bătut în 91 minerii mei, pentru că nu i-am ascultat. În 90 este altă poveste, foarte lungă.”, a declarat Mron Cozma, în cadrul emisunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, transmite România Tv.

Miron Cozma, despre coordonarea mineriadelor din 1990

În cadrul aceleiași emisiuni, Miron Cozma a vorbit despre evenimentele din anii 90, când minerii din Valea Jiului, conduși de el, au năvălit peste protestatarii anti-guvernamentali de la București, la ordinele lui Ion Iliescu și ale lui. Mai târziu, reamintim că Miron Cozma  a fost condamnat și a petrecut circa 10 ani în închisoare, liderul minerilor fiind considerat vinovat de momentele tensionate de atunci.

”Vă spun cu toată sinceritatea și nu mi-e frică de acest adevăr, pe care l-am spus inclusiv în fața Procuraturii Militare: tovarășul Ion Iliescu, împreună cu Petre Roman, cu Gelu Voican Voiculescu și cu mulți dintre cei care lucrau în Securitate(…) Ei  nu pe mine m-au chemat. Iliescu știa că eu nu o să fiu niciodată de acord cu el, mai ales că mi-a omorât în 24 decembrie unul dintre prietenii mei, pe care l-am delegat să meargă la Revoluție în București, ca să eliminăm toți comuniștii.Pe Nicu Gociu  l-au împușcat pe 24 (n.red decembrie 1989), oamenii lui Iliescu. (…) Miron Cozma nu a știut de primele două trenuri pe care le-au luat ei și a fost luat cu japca”, a spus Miron Cozma în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Întrebat de prezentatoare dacă l-a ajutat pe Ion Iliescu să dea jos Guvernul condus atunci de Petre Roman, Miron Cozma a negat. Mai mult, Miron Cozma a mărturisit că a vrut să-l împuște în 1991 pe Ion Iliescu, din cauză că i-a ucis minerii

 ”Nu. Guvernul Roman a căzut din cauza prostiei lui Petre Roman, pentru că dacă el accepta revendicările pe care noi le-am cerut, pe care guvernul în prealabil le-a acceptat prin prim-vicepremierul Vătășescu, nu se ajungea la asemenea situații. Petre Roman a căzut în plasa lui Ion Iliescu, eu de-aia spun că l-a prostit Iliescu în 1991. Petre Roman trebuia să cadă printr-o mișcare de stradă, ca să redevină prim-ministru, ieșise Bogdan Hossu, Cartel Alfa și (n.red. sindicaliștii) făcuseră marșuri la București împotriva guvernului(…) Eu am avut 48 de mineri împușcați cu gloanțe de război la Cotroceni și la Guvern. De ce nu vorbește nimeni despre acest lucru? Eu l-am ”arestat” pe Iliescu la Cotroceni. Mi-a împușcat minerii și nu vorbește nimeni despre asta!(…) Am vrut să-l împușc pe Iliescu la Cotroceni în 1991! Mi-a propus să fiu ministru de Interne și chiar în locul lui Roman prim ministru. Să-i mulțumească lui Dumnezeu că-s credincios, că-l împușcam!”, a mai afirmat Miron Cozma despre mineriadele din 90, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: