Redactia.ro
Home » Monden » Misha, strigăt de ajutor către ministrul Culturii. Artista i-a transmis o scrisoare deschisă

Misha, strigăt de ajutor către ministrul Culturii. Artista i-a transmis o scrisoare deschisă

Misha, strigăt de ajutor către ministrul Culturii

Fosta soție a lui Connect-r este afectată de restricțiile impuse de autoritățile din cauza pandemiei de coronavirus. Misha i-a transmis o scrisoare deschisă ministerului Culturii, în care cere ajutorul. Artista își dorește să beneficieze de ajutor de la stat.

Misha, strigăt de ajutor către ministrul Culturii. Artista i-a transmis o scrisoare deschisă

Pandemia de coronavirus a schimbat viețile a milioane de oameni, iar viitorul pare în continuare instabil. Multe persoane au rămas fără loc de muncă, fără nicio sursă de venit, în timp ce alții au fost mai norocoși, intrând în șomaj tehnic. Printre cei afectați de restricțiile impuse de autorități se numără și artiștii. Evenimentele programate cu mult timp înainte au fost anulate, fiind stabilite pentru anul viitor. De obicei, în timpul sărbătorilor de iarnă, artiștii din România aveau la activ multe concerte și evenimente, majoritatea dintre ei, petrecându-și Crăciunul sau ultima zi între concerte. Dar cu siguranță sărbătorile de iarnă el aduceau vedetelor cei mai mulți bani, iar acum majoritatea au rămas cu conturile goale.

Printre cei care sunt afectați de pandemia de coronavirus este Misha, fosta soție a lui Connect-r. Aceasta i-a transmis o scrisoare deschisă ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu în care îi cere ca artiștii să primească bani de la stat. Artista și-a spus oful și a menționat că a găsit numeroase nereguli în legile impuse de autorități în această perioadă critică pentru toată lumea. Astfel, Misha își dorește ca și artiștii, pe lângă celelalte categorii din domeniul cultural, să beneficieze de ajutor financiar de la stat.  ”Scrisoare deschisă adresată domnului Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Stimate domnule ministru,

Am luat la cunoștință că Ministerul Culturii cu sprijinul Guvernului României a elaborat un proiect de schemă de ajutor de stat, pentru a veni în sprijinul sectorului cultural, ale cărei activități au fost sistate pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Însă, am constatat, cu surprindere, că artiștii nu sunt incluși în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat, am observat că acestea se adresează operatorilor culturali, organizatorilor de evenimente culturale și festivaluri, organizatorilor de evenimente muzicale și stand-up comedy vânzătorilor de bilete și librarilor și editorilor, artiștii nefiind incluși în niciuna dintre cele cinci măsuri.”, a spus Misha in scrisoarea deschisa.

Misha cere ajutorul statului

Fosta soție a lui Connect-r consideră că artiștii din România ar trebui să primească ajutor din partea statului, având în vedere că sunt numeroși artiști care au rămas fără bani. „Considerăm că existența sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artiști. Vă rugăm să includeți în schema de ajutor de stat și această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural”, au fost rândurile prin care Misha și-a strigat nemulțumirea față de măsurile impuse de autorități.

Pandemia de coronavirus a lovit puternic industria muzicală, și cu toate că toată lumea resimte această schimbare, artiștii o resimt și mai rău. Horia Moculescu a declarat în cadrul Festivalului internațional de muzică ușoară„Florentin Delmar” că veniturile din 2020, pe care le încasează artiștii pe timpul epidemiei, sunt aproximativ de 15% din ce luat în mod normal. Acest lucru însemnă că 85% din veniturile generale de muzică pe care le făceau de obicei, au dispărut din cauza virusului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: