Redactia.ro
Home » Știri » Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Autoritățile demarează investigații ample

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Autoritățile demarează investigații ample

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Autoritățile demarează investigații ample

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București. Autoritățile demarează investigații ample. Iată detaliile!

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, furate dintr-o capelă din București

Bucureștiul a fost zguduit de un furt deosebit de grav, în urma căruia moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost sustrase din Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni. Autorul acestui act șocant este un tânăr în vârstă de 25 de ani, care este bănuit și de alte spargeri la lăcașuri de cult.

Evenimentul tragic a avut loc în luna trecută și a generat o amplă acțiune de căutare și investigație din partea polițiștilor bucureșteni. În urma cercetărilor efectuate, s-a reușit identificarea și percheziționarea a două locații, una în județul Ilfov și alta în județul Călărași, unde s-a presupus că se ascund bunurile sustrase din biserici.

Politiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au efectuat percheziții domiciliare, cu sprijinul celorlalte structuri de forță abilitate. Acestea au avut ca scop găsirea probelor necesare pentru soluționarea dosarului penal și recuperarea bunurilor furate. În urma perchezițiilor, s-au identificat și confiscat mai multe obiecte de cult religios, considerate a face parte din patrimoniul cultural național.

Suspectul, în vârstă de 25 de ani, a fost prins și dus la sediul Poliției Capitalei pentru continuarea anchetei și luarea măsurilor legale care se impun. Acesta este acuzat de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat, inclusiv sustragerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur.

„Poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, un bărbat, în vârstă de 25 de ani, pe parcursul acestui an, ar fi pătruns în mai multe lăcașuri de cult din municipiul București și ar fi sustras diferite bunuri, susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri cu valoare probatorie, printre care obiecte de cult religios susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunilor.

De asemenea, bănuitul a fost depistat, urmând a fi condus la sediul Poliției Capitalei, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun”, a transmis Poliția Capitalei.

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur, o comoară spirituală de o mare valoare pentru credincioșii ortodocși

Poliția Capitalei și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 coordonează cercetările în acest caz, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Scopul este de a aduce în fața justiției persoanele implicate și de a recupera bunurile furate.

Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur reprezintă o comoară spirituală de o mare valoare pentru credincioșii ortodocși. Sfântul Ioan Gură de Aur a fost unul dintre cei mai importanți sfinți și teologi ai Bisericii Ortodoxe, iar prezența moaștelor sale în Capela Sfânta Elisabeta din Cotroceni avea o semnificație specială pentru credincioși.

Sursa foto: doxologia.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: