Redactia.ro
Home » Stil de viață » Model de contract de închiriere apartament. E perfect legal și acoperă totul

Model de contract de închiriere apartament. E perfect legal și acoperă totul

GALERIE FOTO (2) Contract de închiriere

Contractul de închiriere este un mijloc foarte util pentru ambele părți, atunci când un proprietar vrea să închirieze un spațiu. Un lucru pe care nu îl știu mulți este acela că cel care pierde cel mai mult în cazul în care se face un contract de închiriere este proprietarul și nu chiriașul.

Model de contract de închiriere. Cum ar trebui să arate

Contractul de închiere este un contract de locațiune, prin care un proprietar dă în chirie un spațiu al său, pentru care locatarul trebuie să plătească o sumă de bani, bunuri sau servicii, în funcție de criteriile stabilite de fiecare parte.

Contractele de acest tip arată toate detaliile închirierii, adică drepturile, dar și obligațiile ambelor părți în ceea ce privește contractul. Acesta nu trebuie dus la Fisc în maximum 30 de zile de la semnarea lui și nici nu mai trebuie înregistrat la ANAF, pentru că el poate fi pur și simplu sub forma unui contract făcut de cele două părți și semnat.

Un lucru foarte important este că valoarea chiriei trebuie trecută în contract, pentru ca ambele părți să fie obligate să respecte această cerință: chiriașul să dea banii în schimbul șederii lui acolo, iar proprietarul să nu modifice suma lunar în favoarea sa.

Ce se întâmplă când nu există un contract de închirere

Cel care este cu adevărat dezavantajat în cazul în care nu există un contract de închiriere este chiar proprietarul, după cum explică specialiștii:

„În lipsa unui contract, îi este extrem de dificil proprietarului să intre în locuință dacă chiriașul se opune. În lipsa unui contract, este dificil de dovedit chiria, e dificil de inspectat locuința sau de limitat numărul de persoane care stau efectiv acolo. În lipsa unui contract, este dificil să cunoașteți drepturile, anume care reparații sunt ale proprietarului, care ale chiriașului, cine ce datorii trebuie să plătească privitor la imobil, o strategie de terminare a contractului, eventuale penalități la încheierea în avans etc”, a explicat avocata Liliana Grădinaru.

Contract de ]nchiriere
Contract de ]nchiriere
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: