Redactia.ro
Home » Știri » Modificare în formarea claselor pregătitoare. Elevii vor fi repartizați pe clase în ordine alfabetică a numelor

Modificare în formarea claselor pregătitoare. Elevii vor fi repartizați pe clase în ordine alfabetică a numelor

Modificare în formarea claselor pregătitoare. Elevii vor fi repartizați pe clase în ordine alfabetică a numelor

Modificare în formarea claselor pregătitoare. Elevii vor fi repartizați pe clase în ordine alfabetică a numelor. De anul acesta se vor face modificări la înscriere în clasa pregătitoare în București, informează Edu.ro.

Modificare în formarea claselor pregătitoare. Elevii vor fi repartizați pe clase în ordine alfabetică a numelor

Potrivit inspectoarei școalară generală adjunctă a Inspectoratului Școlar București, Liliana Toderiuc-Fedorca, în anul 2020 se va face modificare majoră în formarea claselor pregătitoare în București.

Astfel că elevii vor fi repartizați pe clase în ordine alfabetică a numelor sau prin tragere la sorți. Mai mult, repartizarea învățătoarelor la clasă se va face prin tragere la sorți, iar școlile nu vor mai putea face liste de copii pentru o anumită învățătoare.

Noua modificare va opri suprapopularea la anumite clase și discriminarea a elevilor, dar în același timp și a cadrelor didactice. Școala va elabora, aproba și asuma prin Consiliul de Administrație algoritmul/metoda de repartizare a elevilor la clasă.

Modificări la înscrierea în clasa pregătitoare 2020

ISMB propune exemple de algoritm, de tipul aleatoriu/ alfabetic (ordonarea alfabetică pe școală și distribuirea pe clase, în ordine alfabetică, câte un elev la fiecare clasă existentă: elevul 1 – repartizat la clasa pregătitoare A, elevul 2 la clasa pregătitoare B, ș.a.m.d) tragere la sorți în ședință publică organizată de școală. De asemenea, propunem ca repartizarea la clasă a profesorilor pentru învățământ primar să fie realizată tot prin tragere la sorți”, a mai spus Toderiuc-Fedorca.

Aceasta a mai precizat că există riscul apariției de nemulțumiri din partea unor părinți sau a unor cadre didactice. Dar ISMB are rolul de a se asigura că formațiunile de studiu sunt constituite corect, transparent, iar procedurile sunt elaborate clar și aduse la cunoștința părinților.

Momentan se așteaptă publicare noii metodologii de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: