Redactia.ro
Home » Știri » Moment emoționant de 1 Decembrie! Un jandarm a cântat Imnul României la pian, pe vârf de munte

Moment emoționant de 1 Decembrie! Un jandarm a cântat Imnul României la pian, pe vârf de munte

Moment emoționant de 1 Decembrie

Un jandarm din Vâlcea a realizat un moment emoționat pe 1 Decembrie, de Ziua României. Acesta a urcat pe Vârful lui Roman , din Munții Căpățânii și a interpretat Imnul ”Deșteaptă-te românie!”. 

Moment emoționant de 1 Decembrie

George Tacăle este un jandarm din Vâlcea, care se ocupă de realizarea materialelor video ale evenimentelor organizate de unitatea la care lucrează. Cu ocazia Zilei Naționale a României, el a demonstrat că este și un pianist extrem de talentat.

Videoclipul emoționant în care jandarmul a interpretat Imnul României a fost filmat la 1.700 m altitudine pe Vârful lui Roman, din Munţii Căpăţânii, potrivit spynews.ro.

Jandarmul din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Vâlcea, a urcat pe Vârful lui Roman cu pianul personal şi cu două steaguri împrumutate. Unul dintre acestea avea o dimensiune impresionantă, de 12 X 8 metri.

Acesta fost îmbrăcat într-o ținută de gală și a avut o atitudine ca și cum s-ar fi aflat în fața unei mulțimi. Videoclipul este filmat din mai multe unghiuri, atât de aproape, cât și de sus, cu drona. Cea care l-a ajutat la filmare a fost soția sa.

Motivul pentru care a ales să urce în vârf de munte

Jandarmul a scris pe YouTube povestea din spatele ideii sale. El a anunțat că în următoarele zile va posta un alt videoclip, cu peripeții de la filmare.

”Se împlinesc 20 de ani de când am absolvit cursurile de pian (din școala generală) și tot aproape 20 de ani de când nu am mai cântat. Sunt pasionat de fotografie și citeam acum o lună despre Samoilă Mârza, un fost fotograf român care a realizat singurele clișee fotografice care surprind Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Atunci mi-a venit ideea acestui videoclip. După ce am încercat și esuat cu diverse versiuni ale Imnului National, în final mi-a iesit (zic eu). Am verificat tot timpul prognoza meteo și când s-a anunțat o zi cu soare, am dat o fugă până pe Vârful lui Roman (aflat la aproximativ 60 km de Rm. Valcea ). A fost oarecum dificil să urci un pian pe munte, spun asta pentru ca nu am putut ajunge cu mașina exact până în acel loc. Soția mea Laura, a filmat întreaga peripeție. (voi posta în următoarele zile un alt clip „Behind the scenes” ). Mi-am dorit un mesaj adaptat vremurilor pe care le trăim, care să ofere speranţă, să ne amintim că doar împreună putem reuşi, putem trece peste orice încercare”, a mărturisit George Tacăle, pentru Adevărul.

Videoclipul a ajuns viral pe internet. A fost preluat de pagina de Facebook a Jandarmeria Române, însoțit de următorul mesaj:

”Pe oricare munţi ne-ar purta paşii, la malul oricărei mări ne-am afla, dacă am ajunge locuitori ai oricărei capitale sau ne-am retrage într-un sat din oricare ţară, am putea să fim aproape unii de ceilalţi în orice moment, amintindu-ne că suntem români. Poporul nostru a dovedit în repetate rânduri profunzimi nebănuite, precum ale mării. A rămas puternic pe dinaintea numeroaselor vitregii întâmpinate de-a lungul timpului, precum munţii. Solidaritatea ne-a ajutat să izbândim. Am rămas uniţi, reuşind, astfel, să trecem peste dificultăţile oricărei perioade, ceea ce ne oferă speranţa că vom depăşi greutăţile de acum aşa cum le-am depăşit şi pe cele din trecut. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”, a fost mesajul Jandarmeriei Române.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: