Redactia.ro
Home » Știri » Marcel Vela, mesaj de 1 Decembrie: ”Ce dor ne cuprinde că nu ne putem îmbrățișa ca altădată”

Marcel Vela, mesaj de 1 Decembrie: ”Ce dor ne cuprinde că nu ne putem îmbrățișa ca altădată”

GALERIE FOTO (3) Mesajul lui Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a postat un mesaj emoționant, de 1 Decembrie, pe rețelele de socializare.  Ministrul a făcut referire la trecut, dar și la contextul actual, confruntarea cu criza epidemiologică.

Mesajul lui Marcel Vela de 1 Decembrie

Marcel Vela, ministrul MAI a transmis un mesaj emoționat, românilor, de 1 Decembrie, pe rețelele de socializare. Ministrul a făcut referire la dorul de cei dragi, dar și la cum erau lucrurile odinioară. Totodată, a scris și despre situația actuală cu care ne confruntăm, aceea a pandemiei.

”Dragă România,

Dimineață vei fi deja copleșită de mesaje. Pe 1 Decembrie ne gândim la tine, mai mult ca oricând, și ne întoarcem cu nostalgie în timp, către copilărie. De ziua ta ne cuprinde, mai mult ca niciodată, dragostea de acasă, de părinți, de frați, de bunici și străbunici.

Ne amintim de cum eram odinioară și de cuvântul nostru, doar al românilor, de #Dor. Ce dor simțim astăzi că nu te putem sărbători ca altădată! Ce dor ne cuprinde că nu ne putem îmbrățișa ca altădată, dar cât de puternică este speranța că vom zâmbi curând, sănătoși și fără măști!

La mulți ani, România! La mulți ani, Patria mea iubită!”, scrie Marcel Vela pe Facebook.

Ceremonie scurtă de 1 Decembrie. Fără paradă militară

În acest an, am avut o ceremonie scurtă de Ziua Națională a României, la Arcul de Triumf. A durat doar jumătate de oră, și la ea au participat oficiali ai statului român și aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale. Totodată, a fost un scur timp în care președintele Klaus Iohannis a ținut un discurs, a depus o coroană de flori în memoria eroilor morți pe câmpul de luptă pentru realizarea României Mari, dar și în memoria victimelor coronavirusului.

”În această piață suntem mult mai puțini decât de obicei. Ne este dor de imaginile cu cadența militarilor, cu copiii însoțiți de bunici. Urez la mulți ani românilor, sănătate și optimism! Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară, pandemia ne obligă să onorăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite. În fiecare zi, bărbați și femei luptă cu pandemie și salvează viețile altor români și duc mai departe idealurile de unitate. De la începutul pandemiei suntem fizic distanțați, ne vedem mai rar și resimțim lipsa interacțiunii cu cei draci, iar granițele par a ne despărți. Și totși nimic nu ne poate îmnpiedica să ne amintim azi de toți cei care, cu credină, viziune și jertfă au contribuit la desăvârșirea statului român modern”, a spus șeful statului.

S-a ținut și un moment de reculegere în memoria eroilor români care și-au dat viața pe câmpurile de luptă, dar și pentru victimele pandemiei. Pentru aceștia, au fost trase 21 de salve de tun.

De altfel, președintele a trasmis și un mesaj de încurajare la adresa românilor, având în vedere că suntem în plină pandemie.

”Uniți, solidari și hotărâți vom trece cu bine și peste această perioadă grea. Și când această pandemie va fi depășită, ne vom întâlni din nou. Vom fi împreună și vom spune că uniți am învins și că, orice vom avea de înfruntat mai departe, tot uniți vom învinge!”, a afirmat șeful statului, în discursul susținut în Piața Arcului de Triumf.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: