Redactia.ro
Home » Homepage » Momente de coșmar pentru Rică Răducanu. Cu ce probleme de sănătate se confruntă fosta legendă a Rapidului

Momente de coșmar pentru Rică Răducanu. Cu ce probleme de sănătate se confruntă fosta legendă a Rapidului

Rică Răducanu are probleme de sănătate.

Rică Răducanu, o figură emblematică a fotbalului românesc și o legendă a Rapidului București, traversează o perioadă dificilă din viața sa, confruntându-se cu probleme serioase de sănătate. La aproape 78 de ani, fostul portar al echipei naționale de fotbal a României și participant la Campionatul Mondial de Fotbal din 1970 se luptă nu doar cu diagnosticul de diabet, ci și cu deteriorarea avansată a cartilajelor picioarelor, o problemă derivată din anii de activitate sportivă intensă.

Lupta cu problemele de sănătate

Rică Răducanu, pe numele său complet Necula Răducanu, dar cunoscut în lumea fotbalului sub numele de „Tamango”, se confruntă cu o serie de provocări medicale ce-i afectează considerabil calitatea vieții. Într-un recent interviu acordat pentru pagina de YouTube a jurnalistului Alin Grigore, fostul portar a dezvăluit că analizele medicale i-au arătat un început de diabet, o veste care se adaugă problemelor deja existente legate de cartilajele picioarelor. „Mi-a ieșit puțin că am diabet. Că e acolo. Dar la mine picioarele sunt problema, nu mai am cartilaje. De la alergări”, a mărturisit Răducanu.

În ciuda provocărilor actuale, Rică Răducanu rămâne una dintre figurile de referință ale fotbalului românesc. Cu o carieră impresionantă, care include peste 200 de meciuri jucate pentru FC Rapid București între anii 1965 și 1975, precum și participări la echipe precum Sportul Studențesc, Steaua București, FCM Reșița, FC Baia Mare, Rocar și Progresul, Răducanu a fost un model de perseverență și talent. În martie 2008, recunoașterea contribuției sale la fotbalul românesc a fost consacrată prin decorarea cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, o distincție care subliniază importanța sa în sportul național.

„Fac mereu analize. Mi-a ieșit puțin că am diabet. Că e acolo. Dar la mine picioarele sunt problema, nu mai am cartilaje. De la alergări. M-am dus la tratamente. Vorba lui Oprescu: ‘Nea Rică, la morgă îți mai trece’.

Nu mai e, nu mai e cartilajul. Am găsit oameni la tratamente pe care i-am întrebat ce sporturi au făcut. Unul era lăcătuș mecanic, altul era electrician. Problema asta e din cauza statului în picioare​.”, a povestit Rică Răducanu, pentru pagina de YouTube a jurnalistului Alin Grigore.

Despre om, dincolo de sportiv

Dincolo de terenul de fotbal, povestea lui Rică Răducanu este una despre pasiunea neclintită pentru fotbal, despre sacrificii și despre drumul uneori sinuos pe care trebuie să-l parcurgi pentru a-ți urma visul. Crescut într-o familie care îl îndruma spre o carieră de electrician la CFR, Răducanu a ales să urmeze chemarea inimii sale către fotbal, o decizie care i-a definit întreaga existență. „Dar, din trei și patru nu aveam cum să mă fac, nu am intrat, asta era treaba. Și m-am dus la școala de construcții, zidar. Și am făcut și rugby acolo, la 23 August. Am încercat de toate”, rememorează el.

„Eu când am venit să dau probe aici, jucam extremă dreapta, jucam bine, fugeam, dădeam cu capul, eram înalt, şut la poartă, dar nu prea le aveam cu driblingul. Ce vrei, să le am pe toate? Şi jucam la Flacăra Roşie. Dar tata a zis că trebuie să fac o meserie, cum era pe timpurile alea, şi m-a dat să mă fac electrician la CFR, pentru că el era ceferist, frate-meu, la fel. Dar, din trei şi patru nu aveam cum să mă fac, nu am intrat, asta era treaba. Şi m-am dus la şcoala de construcţii, zidar. Şi am făcut şi rugby acolo, la 23 August.

Am încercat de toate. Doi ani am jucat, eram înalt, fugeam bine, la bătaie nu mă dădeam la o parte. Eram la şcoala de construcţii, au făcut selecţie şi m-au oprit acolo la Metalul Bucureşti. Jucam şi extremă la Flacăra Roşie, dar şi acolo, ca să termin şcoala. Aşa era pe timpurile alea, treceai prin şcoală mai frumos dacă erai şi sportiv, asta era viaţa. Dar uite aşa, cum a fost, am la şcoli, dacă îţi spun… Am făcut şi câte doi-trei ani într-un singur an.”, a povestit Rică Răducanu.

Confruntarea lui Rică Răducanu cu problemele de sănătate este un memento despre vulnerabilitatea umană, chiar și pentru cei care au trăit mare parte din viață sub lumina reflectoarelor și în aplauzele mulțimii. Cu toate acestea, spiritul său neînfrânt și dragostea pentru fotbal rămân neschimbate, fiind surse de inspirație pentru generațiile actuale și viitoare de sportivi. În ciuda durerilor și provocărilor medicale, Rică Răducanu continuă să fie un luptător, un simbol al pasiunii pure pentru sport.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: