Redactia.ro
Home » Știri » Momente de panică la stația de metrou Eroii Revoluției. Un nor gros de fum a cuprins întreaga stație

Momente de panică la stația de metrou Eroii Revoluției. Un nor gros de fum a cuprins întreaga stație

GALERIE FOTO (2) Momente de panică la stația de metrou Eroii Revoluției

Momente de panică la stația de metrou Eroii Revoluției. Călătorii care se aflau pe peronul stației de metrou Eroii Revoluției au trăit momente de groază. Din tunel a ieșit un nor gros de fum care a curprins întreaga stație. Pasagerii au fost evacuați imediat.

Momente de panică la stația de metrou Eroii Revoluției. Un nor gros de fum a cuprins întreaga stație

Momente de panică la stația de metrou Eroii Revoluției. În urmă cu câteva minute, călătorii care se aflau pe peronul stației de metrou Eroii Revoluției au fost evacuați imediat, după ce din tunel a ieșit un nor gros de fum care a umbrit întreaga stație de metrou.

Zeci de persoane au fost evacuate de urgență, iar la fața locului s-a deplasat echipa de la Metrorex și Detașamentul Pieptănari care se ocupă de aceste evenimente. Conform primelor informații, fumul din interiorul tunelului ar proveni de la un aparat aflat la nivelul șinelor. ISU București-Ilfov a anunțat că accesuul în stație de la exterior a fost interzis. „La fața locului sunt pompierii de la Detașamentul Pieptănari. A venit și echipa de intervenție de la Metrorex. Fumul provine de la un aparat aflat la nivelul șinelor. (…) Călătorii care așteptau în stație au fost evacuați. De asemenea, a fost interzis accesul în stație de la exterior.”. a declarat Maior Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București- Ilfov.

Un astfel de eveniment a avut loc și sămbătă, 19 iunie. Atunci călătorii de la metrou Piața Victoriei au fost evacuați de autorități în urma unei mari degajări de fum. La scurt timp, reprezentanții Metrorex au anunțat că situația a fost remediată și a explica ce s-a întâmplat. În tunelul stației de metrou Piața Victoriei a apărut un nor imens de fum care a intrat chiar și în trenurile de metrou. Incidentul s-a produs la ora 17.00, când există cel mai mare trafic în București. ”Metrorex informează că, astăzi, 19.06.2021, la ora 16:58, în staţia Piața Victoriei a fost detectată o defecțiune tehnică minoră în calea de rulare. Echipele Metrorex au intervenit imediat pentru remedierea defecțiunii. În urma acestui eveniment, siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în niciun moment, iar circulația trenurilor s-a desfășurat conform graficului normal”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Acestea nu au fost singurele incidente ce s-au petrecut la metroul din Capitală. În lunile august și noiembrie din 2017, autoritățile au înregistrate două degajări de fum, despre care călătorii spuneau că miroase a plastic ars. În decembrie 2019, oamenii s-au panicat după ce, în stația Anghel Saligny a intrat în vagoane un fum dens, călătorii fiind nevoiți să tragă semnalul de alarmă.

Concedieri la Metrorex

La începutul lunii iunie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunța că se vor face concedieri masive la Metrorex, precizând că organigrama companiei este foarte aglomerată și deține posturi inutile. ”Organigrama e aglomerată. Avem casieri, dar totuși avem automate, avem mecanic și sistem mecanic și sunt convins că sunt alte locuri unde e posibil, dacă ne uităm la consilieri, profile de psihologi, traducători. Organigrama pare foarte împănate cu poziții foarte bine plătite față de piață. Doar un exemplu, consilierii directorului Metrorex câștigă dublu față de cât câștigă consilierii de ministru. Da, asta e situația. 9500 de lei în mână.S-au dublat salariile în 5 ani, sporul de metrou, care ar fi trebuit primit de către cei care cu adevărat lucrează în condiţii mai grele, este primit nediscriminatoriu. Şi cei care stau în birouri primesc spor de condiţii dificile”, a spus ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: