Un cal a fost scos viu de sub dărâmăturile cutremurelor din Turcia, după 21 de zile. Filmarea video este virală. Iată imagini de-a dreptul emoționante pentru martori și nu numai!
Momentul când un cal e scos viu de sub dărâmăturile cutremurelor din Turcia, după 21 de zile! Martorii au privit cu ochii în lacrimi cum e salvat VIDEO
Martorii au privit cu ochii în lacrimi momentul când un cal a fost găsit în viață după ce 21 de zile a stat sub dărâmăturile de după cutremurele cumplite din Turcia. Imaginile au surprins cum animalul iese pe picioarele lui după cele trei săptămâni. Un bărbat îl trage ușor de jos, iar calul se ridică.
Adıyaman’da deprem afetinin 21. gününde ekiplerimizin de desteğiyle enkazdan sağ salim çıkarılan at, veteriner hekimlerimizce tedavi edilerek sahibine teslim edildi. pic.twitter.com/ck7b3XShUW
— T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı (@TCTarim) February 27, 2023
Fenomenul straniu produs după cutremurele din Turcia. Le-a dat fiori până și specialiștilor
După cutremurul cu magnitudinea de 4,3 din districtul Ereğli din Konya, în districtul Karapınar s-a format o dolină cu un diametru de 37 de metri și o adâncime de 12 metri. Dolina este considerată o groapă, formată între două falii:
„Dolina este o formă de relief exocarstic elementar, cu aspect de depresiune în formă de pâlnie, mai mult sau mai puțin rotundă, rezultată din dizolvarea rocilor solubile de la suprafață, în special calcar”, potrivit definiției sale tehnice.
Experții spun că dolinele se pot forma din cauza mai multor factori:
1) Gropile formate ca urmare a alunecărilor de teren: În timpul cutremurelor, scoarța terestră se poate deplasa în diferite locuri. Ca urmare a acestei alunecări, pot apărea gropi odată cu prăbușirea terenului.
2) Alunecări de teren: În urma unui cutremur, blocurile de sol și de rocă de pe versanți pot aluneca și pot dezvolta gropi.
3) Lichefiere: Presiunea apei din sol poate crește în timpul unui cutremur, iar solul se poate slăbi treptat. Ca urmare a acestei slăbiciuni, se pot forma gropi la suprafață.
4) Prăbușirea: Prăbușirea clădirilor, a drumurilor sau a altor structuri în urma unui cutremur poate provoca doline.
Aceste doline pot atinge adâncimi care pot avea efecte dăunătoare după un cutremur, motiv pentru care această groapă le-a dat fiori până și specialiștilor în domeniu.