Redactia.ro
Home » Știri » Momentul în care Traian Băsescu a umilit parlamentul rus. Replica tăioasă a fostului președinte

Momentul în care Traian Băsescu a umilit parlamentul rus. Replica tăioasă a fostului președinte

Momentul în care Traian Băsescu a umilit parlamentul rus

Momentul în care Traian Băsescu a umilit parlamentul rus. Traian Băsescu s-a întâlnit cu Vladimir Putin în 2008, pe vremea când era președintele României. Fostul lider al țării a participat la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, acolo unde a ținut un discurs de aderarea României la Spațiul Schengen. Băsescu a oferit parlamentului rus o replică tăioasă.

Momentul în care Traian Băsescu a umilit parlamentul rus. Replica tăioasă a fostului președinte

În timpul mandatului de președinte al României, Traian Băsescu a participat la Adunarea Parlamentară a Consiliului European, unde a ținut un discurs legat de aderarea României la Spațiul Schengen. La finalul discursului, Băsescu a primit mai multe întrebări din partea membrilor Adunării Parlamentare, printre care și una a reprezentantului Rusiei. Acesta ar fi dat de înțeles că România ar dori anexarea Republicii Moldova. ”Domnule președinte, răspunsul dumneavoastră la întrebarea colegului meu, nu a explicat clar poziția României în ceea ce privește problema cetățeniei. Este corectă evaluarea experților conform căreia politica României are ca scop anexarea Moldovei și formarea României Mari?”, a fost întrebarea parlamentarului rus.

Atunci, Traian Băsescu i-a oferit un răspuns fenomenal, atenționându-l pe acesta să noteze ceea ce urmează să spună:”Vă rog să notați, domnule parlamentar, că România nu are niciun fel de experiență în anexarea altor state”, a fost mesajul transmis de Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre războiul ruso-ucrainean

Înainte ca Vladimir Putin să invadeze Ucraina, fostul președinte al României era de părere că Rusia nu va ataca țara vecină. Traian Băsescu considera că armata ucraineană nu mai este cea din 2014, iar în cazul unei invazii, armata rusă va suferi pierderi.

„Este model deja consacrat în politica rusă: când vrei să blochezi accesul unui stat către UE sau NATO, îi ocupi o parte din teritoriu.Este ceea ce au făcut cu Republica Moldova, cu Georgia, care era candidată pentru intrare în NATO”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

Băsescu a declarat că între Rusia și Ucraina va fi un război lung, pentru armata ucraineană este foarte puternică. „Ucraina a primit echipamente militare de ultimă generație, echipamente defensive, ceea ce va face foarte riscantă viața armatei de tancuri a lui Putin în Ucraina, dacă ar intra; are echipamente de infanterie foarte moderne, deci armata rusă va avea pierderi și nu este tipul de intervenție care să-i aducă glorie lui Putin”, a explicat Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu declara înainte de inceperea războiului că, Putin este în situația în care să explice populației că are pierderi umane, are militari mulți pe care îi pierde zilnic. „Putin s-a acoperit de glorie pentru că în două zile a ocupat Georgia și pe urmă a rămas în Abhazia și-n Osetia de Sud, s-a acoperit de glorie că a ocupat Crimeea fără să piardă un soldat, s-a acoperit de glorie că a aprovizionat cu armamente separatiștii din bazinul Donbasului și fără să piardă soldați ruși, a făcut o mare problemă de securitate și suveranitate Ucrainei. Dar dacă invadează Ucraina, va fi un război în care va avea pierderi”, spune fostul șef de stat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: