Redactia.ro
Home » Știri » Momentul în care un român a fost prins fără bilet de avion! Au avut de plătit toți pasagerii pentru greşeala lui

Momentul în care un român a fost prins fără bilet de avion! Au avut de plătit toți pasagerii pentru greşeala lui

GALERIE FOTO (2)

În data de 25 iulie 2023, compania Austrian Airlines a fost pusă în situația dificilă de a anula un zbor pe ruta Viena-București din cauza unui pasager fără bilet. Într-un incident neobișnuit, un cetățean român în vârstă de 35 de ani a fost descoperit de către echipajul de zbor că nu deține biletul necesar pentru călătoria cu avionul.

Din cauza unui singur pasager, toți ceilalți călători și-au văzut planurile perturbate. Chiar dacă situația a fost neplăcută, compania aeriană a fost obligată să respecte protocolul strict în vigoare în astfel de cazuri.

Ce decizie a luat compania aeriană

Acest incident, pe cât de rar, pe atât de complicat, a dus la anularea zborului programat pentru acea seară. Toți ceilalți călători au primit o veste proastă din partea reprezentanților, zborul fiind reprogramat pentru a doua zi dimineață.

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al poliției, Raimund Schwaiglehner, la poartă, cetățeanul român a fost predat autorităților. S-a lăsat luat fără să opună rezistență. Nu există înregistrări ale vreunor antecedente penale pentru bărbatul în cauză, ceea ce face ca acest incident să fie și mai neașteptat. În urma procedurilor de verificare efectuate de către autorități, decolarea avionului a fost amânată.

„Un proces standard, care se desfășoară întotdeauna atunci când sunt implicate autoritățile. Nu a existat niciun pericol, pentru că bărbatul trecuse anterior prin controale de securitate”, a declarat un reprezentant al companiei Austrian Airlines.

O anchetă se află în plină desfășurare

Totuși, faptul că a reușit să treacă de controalele de securitate fără bilet ridică întrebări serioase. Momentan, este în desfășurare o anchetă detaliată privind acest incident. Autoritățile se străduiesc să descopere cum a reușit bărbatul să treacă de controalele de securitate fără ca nimeni să observe că nu avea bilet de călătorie. Acest caz scoate în evidență potențialele vulnerabilități ale sistemelor de securitate aeroportuare și ne obligă să ne reevaluăm metodele de verificare ale pasagerilor.

Incidentul neobișnuit de marți seară reprezintă un semnal de alarmă pentru companiile aeriene și autoritățile aeroportuare. A fost nevoie de doar un pasager fără bilet pentru a perturba programul zborurilor și a perturba călătoria altor pasageri.

Este o reamintire puternică a necesității unui sistem de securitate eficient și impenetrabil în toate aeroporturile și pentru toate zborurile. Până când nu vom avea un astfel de sistem, incidente precum acesta vor continua să se întâmple și să afecteze călătorii și companiile aeriene.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: