Redactia.ro
Home » Știri » Momentul uluitor când mai mulți mineri ies din pământ, după o alunecare de teren

Momentul uluitor când mai mulți mineri ies din pământ, după o alunecare de teren

Momentul uluitor când mai mulți mineri ies din pământ, după o alunecare de teren

Momentul video uluitor când mai mulți mineri ies din pământ, nevătămați, după o alunecare de teren. Iată ce s-a întâmplat acolo. Imaginile cu ei au devenit virale.

Momentul uluitor când mai mulți mineri ies din pământ, după o alunecare de teren

Un filmuleț cu nouă mineri din Republica Democrată Congo i-a lăsat pe mulți muți de uimire. În imaginile respective, minerii reușesc să iasă ca prin minune și neașteptat, nevătămați, dintr-o mină de aur prăbușită peste ei din cauza ploilor torenţiale. După ce ies din pământ, minerii se rostogolesc pe versantul abrupt în uralele entuziaste ale martorilor. Incidentele miniere cu final fericit nu sunt atât de des întâlnite în Republica Democrată Congo.

În imaginile respective, de-a dreptul impresionante, se observă la un moment dat cum alți mineri stau în genunchi într-o pantă abruptă şi sapă cu o cazma și cu mâinile goale după supraviețuitori, în văzul altor persoane. Minerii ies rând pe rând la suprafaţă. În total, în două minute nouă bărbaţi au ieşit în viaţă, sănătoşi, scrie Agerpres, preluând Reuters, care a verificat înregistrarea video viralizată pe reţelele sociale.

Operațiunile de salvare au început la scurt timp după incident.

„Am mobilizat rapid oamenii pentru a curăţa molozul care bloca intrarea. Era în dimineaţa zilei de sâmbătă… când au reuşit să salveze aceste nouă persoane”, a declarat prin telefon pentru Reuters reprezentatul societăţii civile locale, Crispin Kayuka.

Cele mai multe accidente miniere în ţara din Africa Centrală au loc la minele de dimensiuni mici, neoficiale, cum este cea din provincia Kivu de Sud, care s-a prăbuşit sâmbătă, a relatat digi24.ro. Nerespectarea procedurilor de siguranţă şi lipsa echipamentului adecvat sunt printre cauzele principale ale tunelelor din minele din Republica Democrată Congo, informează Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: