Redactia.ro
Home » Sport » Mondialul din Qatar în pericol? O țară anunță că ar putea să nu participe

Mondialul din Qatar în pericol? O țară anunță că ar putea să nu participe

Cupa Mondială, Qatar, boicotare

Este posibil să apară o situație fără precedent. Cupa Mondială din Qatar, 2022 ar putea fi boicotată de mai multe țări.

Norvegia este prima țară din Europa care ia în clacul o asemenea variantă. Exemplul său ar putea fi însă urmat de mai multe țări. Asta după ce jurnaliștii au scos la iveală lucrurile incredibile care se petrec în Qatar. Peste
6.500 de muncitori din Bangladesh, Pakistan, Nepal, Sri Lanka sau India și-au pierdut viețile lucrând pe șantierele pentru Cupa Mondială. După ce s-a aflat această informație mai multe tări au luat atitudine. Stale Solbakken, selecționerul Norvegiei a vorbit despre acest subiect la postului TV 2.

”Unii dintre jucători vor să vorbească despre boicotarea Mondialului din Qatar. Dacă vor decide să ia poziție și să refuze participarea, hotărârea lor va fi respectată. E important să dezbatem această temă. În primul rând, Qatar nu trebuia să obțină dreptul de a găzdui Cupa Mondială. Trebuie să existe presiune pentru ei. Să se ia măsuri directe pentru îmbunătățirea situației. Am respect deplin pentru cei care cred că boicotul este o soluție, dar cred că putem să influențăm lucrurile și altfel”, a declarat antrenorul Norvegiei.

Clubul care a tras semnalul de alarmă

Tromso este primul club european care a semnalat această problemă. Mai mult a și cerut Federației de Fotbal din Norvegia, boicotarea turneului din 2022 din Qatar.

”Nu trebuie să acceptăm simultan corupția, condițiile de muncă care pun viața oamenilor în pericol sau să privim în altă direcție când au loc atrocități”, este poziția clubului scandinav.

Cupa Mondială ar trebui să debuteze pe data de 21 noiembrie 2022. Faza grupelor se va încheia pe 2 decembrie, în timp ce finala va avea loc pe 18 decembrie, pe arena Lusail, din Doha, cu o săptămână înainte de Crăciun. Orele de disputare ale meciurilor din grupe vor fi 13:00, 16:00, 19:00 și 22:00.
România joacă deocamdată în preliminariile turneului. Tricolorii fac parte din grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Este a șasea tentativă a naționalei României de a ajunge iar la Mondiale. Ultima dată tricolorii au participat în 1998. De 22 de ani, am ratat toate turneele, din 2002, 2006, 2010, 2014 și 2018. În 2001 și în 2013, am pierdut barajele de calificare cu Slovenia și Grecia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: