Redactia.ro
Home » Știri » Moneda cu care îți poți cumpăra un apartament în București. Colecționarii dau o avere pentru ea

Moneda cu care îți poți cumpăra un apartament în București. Colecționarii dau o avere pentru ea

Moneda cu care îți poți cumpăra un apartament în București. Colecționarii dau o avere pentru ea

Colecționarii cu adevărați pasionați sunt dispuși să plătească o avere pentru unele monede și bancnote, astfel că norocoșii care reușesc să le vândă își pot cumpăra un autoturism sau o locuință, de pildă, chiar în București sau Brașov. Iată un exemplu concret în acest sens.

Moneda cu care îți poți cumpăra un apartament în București. Colecționarii dau o avere pentru ea

Sunt colecționari cu posibilități financiare care oferă pentru monedele cu eroare extrem de mulți bani, iar exemple sunt destule în acest sens în toată presa.

Nu de mult, o monedă grecească de 2 euro, bătută greșit în 2002, a fost scoasă la vânzare și pe un site specializat din România cu suma de 100.000 de euro. Prețul era negociabil, iar vânzătorul a părut dispus inclusiv să primească în schimbul acestei monede un apartament în Brașov, de valoarea cerută pentru monedă, a relatat Gândul.

Iată care e povestea din spatele acestei monede cu erori.

În 2002, atunci când a apărut moneda unică europeană, Guvernul grec a dat comandă către mai multe monetării din Europa pentru a produce monede de 10, 20 și 50 de eurocenți și de 1 și 2 euro. Comenzile au fost date către monetăriile din Franța, Germania, Spania și Finlanda. Aparent, erorile au apărut la monetăria din Finlanda.

Conform unui anunț de acest tip, o astfel de monedă bătută greșit în 2002 are neapărat următoarele caracteristici, așa cum a menționat și vânzătorul:

„Față: pe cifra 2 jos, pe corpul taurului, două erori: lângă corn, dreapta, eroare ca un fel de ureche; piciorul taurului este lăsat mult deasupra literei E;

Verso: deasupra pe litera R; pe muchie, inscripția: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ este invers față de o monedă normală de 2 euro”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: