Redactia.ro
Home » Știri » Monica Pop l-a atacat pe Raed Arafat! ”Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a debitat așa ceva”

Monica Pop l-a atacat pe Raed Arafat! ”Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a debitat așa ceva”

Monica Pop l-a atacat pe Raed Arafat! ”Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a debitat așa ceva”

Monica Pop l-a atacat pe Raed Arafat! Doctorul a comentat dur decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați.

Monica Pop l-a atacat pe Raed Arafat! ”Crimă cu premeditare. Nu îmi vine să cred că un medic a debitat așa ceva”

Medicul Monica Pop a răbufnit, comentând dur decizia potrivit căreia oamenii care nu reprezintă urgențe medicale să nu fie internați sau operați. Aceasta a spus că este vorba de o crimă cu premeditare, iar bolnavii vor fi afectați atât fizic, cât și psihic.

„Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva. Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă ca şi intervenţie însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile. Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie. Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi. Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală. Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare”, a spus medicul Monica Pop, la Antena3.

Mai mult, unui bolnav îi este foarte greu să se pregătească psihic pentru o asemenea intervenție. Șeful DSU, Raed Arafat, a inflamat spiritele după ce a anunțat, luni, că, din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii spitalelor publice cu paturi vor suspenda internările pentru operații și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

Intervențiile chirurgicale, suspendate în toată România

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut anunțul luni seară, la finalul ședinței de Guvern, că unitățile sanitare publice din toată țara vor suspenda internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că „prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă”.

Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate. Arafat a menţionat că medicul respectiv va argumenta în foaia de observaţie care este motivaţia medicală ce impune necesitatea internării pacienţilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: