Redactia.ro
Home » Știri » Motivele eșecului vaccinării din România! Medicul Sandra Alexiu: ”Urmează să muriți de foame”

Motivele eșecului vaccinării din România! Medicul Sandra Alexiu: ”Urmează să muriți de foame”

Motivele eșecului vaccinării din România! Medicul Sandra Alexiu: ”Urmează să muriți de foame”

Motivele eșecului vaccinării din România! Medicul Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, de ce România se află în această situație.

Motivele eșecului vaccinării din România! Medicul Sandra Alexiu: ”Urmează să muriți de foame”

Medicul Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj foarte controversat, explicând motivele eșecului vaccinării în România. De asemenea, acesta a mărturisit și de ce România riscă să fie evitată de turiștii străini.

„Ce face politicul? Ignoră complet acest lucru și nu dă vaccin medicilor de familie decât prin aprilie-mai când se cam terminase dorința naturală și educată de vaccinare și a început să scârțâie campania oficială. Între timp noi programasem deja în platformă cam toată populatia dornică de vaccinare, pe mulți chiar după 2 noaptea când apăreau locuri în centrele unde lucram în afara contractelor cu casa de asigurări. Politicul supărat începe să lase colțurile gurii, să ridice sprâncenele și să țipe că de ce nu se implică medicii de familie, că a băgat bani în asta…

Circa 40 de lei brut per vaccin per medic, în timp ce 100 de lei per bonuri de masa per persoană vaccinată pe care să le distribuie…. Cin’să fie, poliția sau musafirii!?! Exact, medicii de familie… A și ca să nu vă plictisiți, luați toți pacienții din nou la telefon om cu om ca să ii convingeți să se vaccineze…Toată lumea vaccinată la vest de noi se deschide, nouă pe analfabetismul funcțional o să ne moară și turismul, că oricât de atractiv ar fi Dracula, nu o să vrea nimeni să vină să ia virusul daco-mutant direct de la sursă, așa că dragi români, fain că v-ați ținut tari și nu v-ați vaccinat, acum urmează să muriți de foame, care ați scăpat de boală și nestriviți la pelerinaje”, a scris medicul, pe Facebook.

Certificatul verde COVID, obligatoriu pentru personalul medical

Certificatul verde Covid va deveni obligatoriu pentru personalul medical. Potrivit unui proiect de lege de pe masa Ministerului Sănătății, cei care refuză vaccinarea sau testarea riscă suspendarea contractului de muncă și chiar încetarea de drept a contractului.

Reprezentatul de la Sănătate a subliniat că persoanelor din sistemul medical care nu sunt vaccinate, nu au trecut prin boală şi nu se testează li se vor suspenda contractele individuale de muncă, apoi ar urma încetarea contractelor de muncă.

Conform documentului, personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării. În caz că nu va fi prezentat certificatul verde, următoarea măsură este suspendarea contractul de muncă pentru 30 de zile, după care contractul încetează de drept.

„Vrem să promovăm actul normativ în regim de urgență. Aceste măsuri sunt necesare în contextul epidemiologic actual, cu o creștere importantă a numărului de cazuri, când trebuie asigurată siguranța pacienților, dar și a personalului medical. Sistemul medical, prin excelență, se bazează pe știință, inovație și tehnologie, în care un loc important în dețin vaccinurile”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.

Etichete: