Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Motivul ireal pentru care nu ar trebui să urezi Crăciun Fericit. Greșeala pe care toți românii o fac fără să își dea seama

Motivul ireal pentru care nu ar trebui să urezi Crăciun Fericit. Greșeala pe care toți românii o fac fără să își dea seama

În perioada sărbătorilor de iarnă, obiceiul de a ne ura reciproc „Crăciun fericit” este la ordinea zilei. Cu toate acestea, puțini dintre noi conștientizează că această expresie este, de fapt, un pleonasm.

Preotul și jurnalistul Eugen Tănăsescu aduce lumină asupra acestui aspect și ne îndeamnă să reconsiderăm modul în care ne exprimăm în această perioadă festivă.

De ce nu trebuie să urezi „Crăciun fericit!”

Ajunul Crăciunului aduce cu sine bucuria de a petrece alături de cei dragi și de a celebra „Nașterea Domnului Iisus Hristos”. Eugen Tănăsescu subliniază că, în lumina acestui moment sacru, expresia „Crăciun fericit” devine redundantă, deoarece Crăciunul înseamnă în sine fericire și bucurie. Prin urmare, pentru a evita utilizarea unei expresii greșit folosite, putem adopta formula „Crăciun binecuvântat”, care reflectă mai fidel semnificația profundă a acestei sărbători.

”Crăciun binecuvântat!“, „Naşterea Domnului cu folos sufletesc!“, „Mântuitorul se naşte!“. „În niciun caz nu spunem «Crăciun fericit». E un pleonasm! Cum pot fi altfel Sărbătorile decât fericite? Eu unul colind aşa: «Crăciun binecuvântat, cu Hristos încununat, cu colinde presărat, în dragoste îmbelşugat!»”, a transmis preotul-blogger pentru Adevărul.

Ce spune preotul despre colindele de Crăciun

Preotul atrage atenția și asupra faptului că tradiționalele cântece de Crăciun au început să se transforme în manele sau melodii despre dragoste, pierzându-și astfel mesajul original referitor la nașterea lui Iisus. În loc să cădem pradă acestei tendințe, ne îndeamnă să alegem colinde care să păstreze autenticitatea și să transmită cu adevărat bucuria Crăciunului.

”Preafrumoasele colinde româneşti sunt un tezaur care trebuie păstrat. Avem o obligaţie morală să transmitem copiilor noștri zestrea de colinde autentice. Altfel, Crăciunul o să fie din ce în ce mai mercantil şi mai pătimaş. Când aud, de pildă, refrene ca «Doar un Crăciun cu tine» mă întristez. Mă deranjează desacralizarea colindului, transformarea lui în manea de Crăciun“, a mai spus Eugen Tănăsescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: