Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care este bine să pui hârtie de copt pe haine înainte de a le călca. 5 trucuri utile care îți vor face viața mai ușoară

Motivul pentru care este bine să pui hârtie de copt pe haine înainte de a le călca. 5 trucuri utile care îți vor face viața mai ușoară

hartie de copt

Hârtia de copt, cunoscută pentru utilizarea sa în bucătărie pentru a preveni lipirea alimentelor, poate fi un instrument surprinzător de util și în alte zone ale casei tale. Una dintre utilizările mai puțin cunoscute ale hârtiei de copt este în procesul de călcare a hainelor. Descoperă cinci motive uimitoare pentru care ar trebui să folosești hârtia de copt atunci când faci diferite activități în casa ta! Cu siguranță vei ține cont de aceste trucuri și-ți vei dori să le repeți atunci când vei vedea cât de utile sunt!

Motivul pentru care este bine să pui hârtie de copt pe haine înainte de a le călca

Protejează hainele delicate

Hârtia de copt poate deveni un scut de protecție pentru hainele tale delicate atunci când le calci. Evită să le deteriori sau să le lași cu urme de arsură prin plasarea unui strat subțire de hârtie de copt între fierul de călcat și țesătură. Astfel, vei păstra hainele tale preferate în stare perfectă mai mult timp.

Elimină petele de ceară

În cazul în care petele de ceară sunt o problemă în casa ta, hârtia de copt poate fi salvarea ta. Plasează hârtie de copt peste petele de ceară și folosește fierul de călcat la o temperatură scăzută. Ceara se va topi și va fi absorbită de hârtie, lăsându-ți suprafetele curate și fără urme.

Protejează blaturile și mobilierul

Dacă ai copii mici sau lucrezi la proiecte creative care implică vopsele, lipici sau alte substanțe potențial dăunătoare pentru mobilier, folosește hârtie de copt pentru a acoperi suprafețele. Astfel, vei preveni deteriorarea mobilierului și vei transforma curățarea ulterioară într-un proces mult mai ușor.

Curăță cu ușurință cuptorul cu microunde

Un alt mod neobișnuit de a folosi hârtia de copt este pentru a curăța cuptorul cu microunde. Înmoaie o bucată de hârtie de copt în apă și apoi pune-o în cuptorul cu microunde. Pornește cuptorul pentru câteva minute. Aburul generat va ajuta la desprinderea murdăriei, iar apoi poți șterge cu ușurință interiorul cu un șervețel sau o cârpă.

Împachetează alimentele și menține prospețimea

În afară de utilizarea sa tradițională în bucătărie, hârtia de copt poate fi folosită pentru a înfășura alimente precum brânză sau carne pentru a le menține proaspete mai mult timp. Acest truc simplu ajută la păstrarea umidității și a prospețimii produselor tale.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: