Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care nu este bine să-ți depozitezi hainele direct în dulapul de la cazare. Secretele pe care nu le știai până acum

Motivul pentru care nu este bine să-ți depozitezi hainele direct în dulapul de la cazare. Secretele pe care nu le știai până acum

Depozitarea hainelor direct în dulapul de la cazare poate prezenta mai multe riscuri și inconveniente. Iată câteva motive pentru care aceasta nu este o practică tocmai recomandată de specialiști.

De ce nu e bine să pui hainele în dulapul de la cazare

Atunci când mergem într-o vacanță, primul lucru pe care îl facem este să ne aranjăm hainele în dulapul de la cazare. Multe hoteluri sau pensiuni pun la dispoziție și servicii de curățenie, pe toată perioada șederii, însă nu doar acest aspect este important. Există mai multe lucruri pe care trebuie să le luați în considerare dacă vreți să vă depozitați obiectele vestimentare direct în dulapul de la cazare. Experții susțin că nu este tocmai ok să faceți acest lucru, iată mai jos și de ce:

La ce riscuri ne putem expune

1. Igienă: Dulapurile din locurile de cazare pot să nu fie întotdeauna curățate riguros între oaspeți. Depozitarea hainelor direct în aceste dulapuri poate expune hainele la praf, murdărie sau chiar la microbi și bacterii.

2. Paraziți și insecte: Există riscul ca dulapurile să fie infestate cu insecte, cum ar fi molii, gândaci sau chiar păduchi. Acestea pot deteriora hainele și pot cauza probleme de sănătate.

3. Mirosuri neplăcute: Dulapurile pot păstra mirosuri neplăcute de la oaspeții anteriori, cum ar fi miros de mâncare, fum de țigară sau alte mirosuri persistente care se pot impregna în hainele tale.

4. Siguranță: În funcție de cazare, pot exista riscuri de furt. Este mai sigur să păstrezi hainele și obiectele personale într-un bagaj securizat decât să le lași la îndemână într-un dulap.

5. Organizare și accesibilitate: Este posibil să fie mai dificil să îți păstrezi hainele organizate și ușor accesibile într-un dulap necunoscut și poate improvizat. Folosirea valizei sau a altor sisteme de organizare portabile poate fi mai practică.

Recomandarea specialiștilor

Pentru a evita toate aceste probleme, se recomandă să folosești pungi de plastic sau saci de protecție pentru haine, să le păstrezi în bagaje cât mai mult posibil și să inspectezi dulapurile înainte de a le folosi.

Doctorul Jason Singh a oferit câteva detalii importante despre depozitarea hainelor în șifonierul de la cazare: „Comodele de hotel, în special cele din lemn sau cele care au îmbinări și crăpături, reprezintă un risc de infestare cu ploșnițe”, a concluzionat medicul, pe Tik Tok.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: