Redactia.ro
Home » Stil de viață » Motivul pentru care picioarele emană un miros neplăcut și soluții eficiente pentru combaterea acestei probleme

Motivul pentru care picioarele emană un miros neplăcut și soluții eficiente pentru combaterea acestei probleme

Bromhidroza sau problema picioarelor cu miros neplăcut este o situație medicală destul de obișnuită. Aceasta apare datorită acumulării de transpirație, care favorizează înmulțirea bacteriilor pe suprafața pielii, generând astfel mirosuri dezagreabile. Descoperă motivul pentru care picioarele emană un miros neplăcut și care sunt cele mai eficiente metode de a combate această problemă.

Afectiuni fungice, cum ar fi piciorul atletului, pot contribui, de asemenea, la apariția bromhidrozei. Cu toate acestea, partea pozitivă este că bromhidroza poate fi tratată cu ușurință, rapiditate și la un cost redus.

Explicația pentru mirosul neplăcut al picioarelor

Picioarele sunt predispuse la transpirație excesivă. Acestea au cele mai multe glande sudoripare comparativ cu orice altă zonă a corpului. Aceste glande secretă transpirație în mod constant pe durata zilei, având rolul de a răcori corpul și de a menține hidratarea pielii.

Toată lumea are picioare care transpiră, însă adolescenții și femeile gravide sunt mai susceptibili de a experimenta o transpirație excesivă a picioarelor, deoarece organismul lor produce hormoni care stimulează transpirația. Persoanele care petrec mare parte a zilei în picioare la serviciu, cele care se confruntă cu stres sau cele care suferă de afecțiuni care determină o transpirație crescută, tind să aibă picioare mai umede și, în consecință, pot emana un miros mai puțin plăcut.

Este normal să avem anumite bacterii pe picioare. Acestea contribuie la descompunerea transpirației eliberate de picioare. Dacă bacteriile și transpirația se adună, poate apărea un miros neplăcut. Creșterea numărului de bacterii are loc adesea atunci când o persoană transpiră în pantofi, îi îndepărtează și apoi îi încalță din nou fără a-i lăsa să se usuce în totalitate.

Igiena deficitară poate, de asemenea, să contribuie la apariția bromhidrozei. Spălarea insuficientă a picioarelor sau nepurtarea unor șosete curate în fiecare zi pot permite dezvoltarea bacteriilor suplimentare. Acest lucru poate accentua mirosul picioarelor.

Remedii la îndemână pentru combaterea mirosului neplăcut al picioarelor

Aceste recomandări te pot ajuta să elimini sau să diminuezi mirosul neplăcut al picioarelor. Este esențial să le aplici în mod constant și meticulos.

Atenție la produsele utilizate

Menține-ți picioarele curate și bine îngrijite. Folosește un săpun delicat și o perie pentru a-ți spăla picioarele cel puțin o dată pe zi. Ideal ar fi să faci acest lucru în timpul dușului de dimineață sau de seară. După spălare, este crucial să îți usuci complet picioarele. Acordă o grijă specială zonei dintre degetele de la picioare, unde orice urmă de umezeală poate favoriza cu ușurință înmulțirea bacteriilor.

Îngrijirea constantă a unghiilor

Este recomandat să îți tai unghiile de la picioare frecvent, menținându-le scurte. De asemenea, este esențial să le igienizezi în mod regulat pentru a preveni acumularea de bacterii sub unghie.

Folosește o perie sau pilă pentru călcâie

Îndepărtează pielea moartă și îngroșată de pe picioare utilizând o pilă pentru picioare. Pielea îngroșată se înmoaie atunci când este umedă, devenind un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Înnoiește-ți șosetele regulat

Schimbă-ți șosetele cel puțin o dată pe zi. Dacă te afli într-un mediu cald, faci activități fizice sau te confrunți cu situații care provoacă transpirația picioarelor, este recomandat să îți schimbi șosetele mai frecvent.

Permite încălțămintei să se usuce în totalitate

Este important să alternezi purtarea mai multor perechi de pantofi. Acest lucru asigură fiecărei perechi suficient timp să se usuce complet de transpirație sau umezeală între purtări. Poți îndepărta branțurile din pantofi pentru a facilita uscarea acestora. Pantofii umezi favorizează dezvoltarea rapidă a bacteriilor pe picioare.

Optează pentru șosete din materiale de calitate

Alege șosete care absoarb umezeala. De exemplu, utilizează șosete moi din fibre naturale sau șosete special concepute pentru sport.

Permite picioarelor să respire

Poartă sandale cu talpă deschisă pe vreme caldă și umblă desculță acasă, atunci când este posibil, pentru a permite picioarelor să rămână uscate.

Alege încălțămintea adecvată

Evită pantofii strâmți sau care rețin umezeala. De asemenea, poți folosi un tampon de bumbac pentru a aplica o mică cantitate de alcool pe picioare în fiecare noapte. Aceasta va contribui la uscarea picioarelor. Nu aplica alcool pe zonele cu pielea crăpată.

Folosește spray de picioare

Aplică un spray antifungic sau pudră medicinală pentru picioare zilnic. De asemenea, poți utiliza branțuri cu deodorant medicinal în pantofi. Dacă dorești să reduci rapid mirosul neplăcut al picioarelor, utilizează un spray antiperspirant sau deodorant. Testează diverse săpunuri antifungice și antibacteriene până când găsești cel mai eficient pentru tine.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini