Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care un „afacerist” român a aruncat 130.000 de euro pe geam, în timpul perchezițiilor DIICOT

Motivul pentru care un „afacerist” român a aruncat 130.000 de euro pe geam, în timpul perchezițiilor DIICOT

Într-o operațiune de amploare desfășurată marți în Cluj și Iași, ofițerii DIICOT au reținut șapte suspecți implicați într-o rețea de trafic de droguri de risc. Perchezițiile au condus la descoperirea a 40 de kilograme de muguri de cannabis și 12 kilograme de hașiș, în timp ce doi traficanți au luat măsuri extreme pentru a evita capturarea.

Unul dintre suspecți a aruncat o geantă conținând 130.000 de euro pe fereastră, într-un efort disperat de a șterge urmele participării sale la rețeaua de trafic de droguri. Al doilea traficant a încercat să scape de stupefiante aruncându-le în vasul de toaletă. Ambii au fost însă reținuți în flagrant delict.

Distribuție la nivel național

Din cercetări, reiese că rețeaua de trafic de droguri opera la nivel național, intro­ducând cantități semnificative de substanțe interzise în România. Acestea erau apoi distribuite către dealeri locali din Cluj Napoca și Iași, care alimentau ulterior piețele din cluburi, cămine studențești și unități școlare.

În ultimele luni, forțele de ordine au destructurat alte două ramuri ale acestei organizații, reținând și arestând preventiv alte șase persoane implicate în traficul de droguri. Totodată, au fost confiscate aproximativ 4 kilograme de cannabis, 40.000 de lei și 3.000 de euro.

Implicarea minorilor în traficul de droguri

Investigațiile arată că această rețea extinsă de trafic de droguri se servea și de minori pentru a-și atinge scopurile. Aceștia nu doar că erau folosiți ca intermediari în distribuție, dar deveneau și consumatori ai substanțelor interzise.

Marți, procurorii DIICOT Iași au dispus reținerea a șapte persoane, toate cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. În scurt timp, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor reținuți.

Această captură reprezintă o lovitură semnificativă dată traficului de droguri din România, iar DIICOT își continuă eforturile de a eradica aceste rețele și de a aduce în fața justiției pe cei vinovați.

Forțele de ordine afirmă că din cantitățile de substanțe interzise descoperite ar fi putut fi obținute în jur de 50.000 de unități individuale, evaluându-se la aproximativ 800.000 de euro valoarea acestora.

„Această grupare ar fi acționat de mai mult timp în Cluj Napoca, iar, ulterior, prin intermediul unei persoane, din județul Botoșani, stabilit în municipiul Iași, ar fi început să transfere cantități importante de droguri de risc către piața din Iași. În ultimele 3 luni, au fost destructurate alte 2 ramuri ale acestei organizații specializate în traficul de canabis, fiind reținute și ulterior arestate preventiv alte 6 persoane implicate în traficul de droguri, de la care au fost ridicate aproximativ 4 kilograme de canabis, aproximativ 40.000 de lei și 3.000 de euro”, transmite IGPR, potrivit Antena3 CNN. 

Sursa foto: antena3.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: