Redactia.ro
Home » TV » Motivul pentru concurentele de la Survivor se umflă la față în timpul competiției. Un medic a explicat totul

Motivul pentru concurentele de la Survivor se umflă la față în timpul competiției. Un medic a explicat totul

concurente survivor

Jungla dominicană nu este deloc prietenoasă pentru concurenții de la Survivor. În special concurentele se confruntă cu transformări de ordin fizic. Astfel, telespectatorii au observat că multe dintre ele ajung să aibă chipul umflat. Care este, însă, motivul pentru care se petrece acest lucru?

Motivul pentru concurentele de la Survivor se umflă la față în timpul competiției

Elena Marin, Vica Blochina, Carmen Grebenișan, Roxana Nemeș, Maria Lungu sunt doar câteva dintre concurentele care au impresionat publicul cu transformările lor fizice în cadrul emisiunii menționate anterior. Departe de casă, fără a avea acces la produsele de beauty cu care erau obișnuite, concurentele au suferit transformări remarcabile la nivelul feței. Explicația este, însă, una destul de simplă.

În timpul sezonului din 2023, mulți au observat că Vica Blochina și Carmen Grebenișan s-au umflat la față în timpul șederii lor în Republica Dominicană. Se pare că acest lucru se datorează retenției de apă, dar și condițiilor dificile din această țară, precum temperaturile ridicate și regim alimentar precar pe care au trebuit să-l respecte.

Consumul excesiv de nucă de cocos are efecte nefaste asupra sănătății

Nucile de cocos pe care sunt nevoite să le consume în timpul competiției, ca principală sursă de hrană, reprezintă unul dintre motivele pentru care concurentele ajung să sufere modificări la nivelul aspectului feței. Medicul Oana Dumitrache a explicat, într-o declarație oferită site-ului Click!, de ce alimentația bazată pe nuca de cocos poate fi dăunătoare organismului pe termen lung.

 „Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.

Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică.Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a declarat medicul Oana Dumitrache.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: