Redactia.ro
Home » Știri » Mulți romani fac greșeala asta adesea. Ce alimente nu trebuie încălzite sub nicio formă la cuptorul cu microunde

Mulți romani fac greșeala asta adesea. Ce alimente nu trebuie încălzite sub nicio formă la cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este un device care ne ajută de multe ori să salvăm timp deoarece încălzește alimentele într-un timp mult mai scurt decât o fac cuptorul clasic sau aragazul. Di nefericire nu toate felurile de mâncare sunt compatibile cu minunatul cuptorul cu microunde. Unele dintre ele se pot deteriora în timpul procesului de gătit, în timp ce altele pot forma substanțe dăunătoare sănătății noastre.

Noi avem o listă de produse pentru care cuptorul cu microunde este un adevărat inamic. Și ca bonus, vă vom împărtăși o listă de mici trucuri de bucătărie pentru care este perfect acest dispozitiv de uz casnic.

Nu este deloc recomandat să reîncălzim la microunde carnea sau pestele. Carnea procesată conține conservanți și, atunci când sunt expuse la radiații electromagnetice, se transformă în compuși chimici periculoși, cum ar fi colesterolul oxidat.

Crusta crocantă de pui prăjit se transformă într-un strat umed și neplăcut în cuptorul cu microunde, iar carnea în sine se încălzește inegal.

Oricine a încercat vreodată să încălzească un vas de pește în cuptorul cu microunde știe că este o nemulțumire de neuitat. În primul rând, întregul spațiu de locuit este umplut cu un miros „nu atât de fantastic”. În al doilea rând, peștele se transformă în ceva necomestibil. De exemplu, dacă reîncălziți somonul la cuptorul cu microunde, mâncarea va pierde toată umezeala și va deveni uscată și fermă.

Esre recomandat să evităm să încălzim legume sau fructe cum ar fi brocoli sau struguri proaspeți.În cuptorul cu microunde, broccoli își pierde majoritatea proprietăților benefice. Cel mai bine este să îl aburiți. Acest lucru va păstra gustul produsului și majoritatea vitaminelor și mineralelor.

Verdele (cum ar fi frunzele de sfeclă, de exemplu) au anumite proprietăți și pot lua foc atunci când sunt procesate în cuptorul cu microunde. Ca urmare, în loc de o masă delicioasă, mâncarea va ajunge arsă. Strugurii proaspeți sunt transformați în bucăți de plasmă în cuptorul cu microunde, un experiment pitoresc, dar riscant.

Câteva ponturi legate de folosirea cuptorului cu microunde

Deși ați studiat amănunțit întreaga listă de produse care nu ar trebui încălzite în cuptorul cu microunde, nu este necesar să scăpați de acest dispozitiv de uz casnic. Un cuptor cu microunde este un aparat util și poate fi utilizat în scopuri complet neașteptate.

Curățarea rapidă a usturoiului.Pentru a nu suferi în timp ce îndepărtați cojile de căței de usturoi, trebuie doar să puneți usturoiul în cuptorul cu microunde timp de 15-20 de secunde.

Pregătirea sucului proaspăt stors: Dacă puneți portocale sau lămâi în cuptorul cu microunde timp de 10-20 de secunde, va fi mult mai ușor să le stoarceți. Radiația distruge membranele interioare din citrice.

Prăjirea semințelor și a nucilor: Se pun într-un recipient ceramic cu microunde, se adaugă o picătură de ulei și se plasează în cuptorul cu microunde. Durează 3 minute pentru a găti semințe și nuci.

Tăierea cepei. Pentru a evita lacrimile inutile care pentru unele persoane sunt un adevărat calvar, puneți ceapa la cuptorul cu microunde doar 45 de secunde. Acest lucru va distruge enzimele responsabile de producerea gazelor corozive, care irită ochii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini