Redactia.ro
Home » Stil de viață » Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone. E desertul perfect pentru weekend

Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone. E desertul perfect pentru weekend

Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone

Dacă vreți să faceți un desert, dar nu știți ce să alegeți, vă propunem o rețetă perfectă pentru fiecare zi de sărbătoare. Este delicioasă, somptuoasă și mai ales este pe placul tuturor!

Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone

Atunci când nu mai știți ce să gătiți dulce pentru familia voastră, sau dacă aveți de sărbătorit un eveniment important din viața dvs., puteți să pregătiți această rețetă de prăjitură. Este prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone. Cui nu îi poate fi pe plac?

Ingrediente necesare

Pentru blatul cu nuci și ciocolată:

-200 gr de unt moale;

-140 gr de zahăr;

-4 ouă;

-100 gr de nuci mărunțite;

-150 gr de ciocolată neagră.

Pentru blatul mousse de ciocolată cu lapte:

-300 gr de ciocolată cu lapte;

-400 ml de smântână pentru frișcă (300 ml + 100 ml).

Pentru blatul mousse de cafea cu mascarpone:

-280 ml de smântână pentru frișcă;

-100 gr de ciocolată albă, mărunțită;

-280 gr de cremă de brânză mascarpone;

-3 linguri de cafea solubilă dizolvată în 2 linguri de apă fierbinte.

Pentru glazura ganache de ciocolată și cafea:

-200 gr de ciocolată neagră, mărunțită;

-200 ml de smântână pentru frișcă.

Cum se face această prăjitură. Rețetă pas cu pas

Începem prin a pune untul și zahărul, le amestecăm și adăugăm ouăle, pentru a face blatul de nuci și ciocolată. Topim ciocolată la microunde și o punem în amestecul de mai devreme. Punem și nucile și apoi dăm la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.

Pentru mousse-ul de ciocolată: Încălzim frișca lichidă până la punctul de fierbere, o punem peste ciocolată și amestecăm până obținem o cremă.

Facem frișca din restul de smântână pentru frișcă și o punem peste crema de ciocolată. După ce e gata, o întidem peste blat și îl dăm la frigider.

Pentru crema cu cafea: Amestecăm frișca cu ciocolată, pentru ca aceasta să se topească. O punem la frigider pentru o oră. Amestecăm brânza mascarpone cu crema de ciocolată și cafeaua și dăm iar la rece pentru o oră. Mai mixăm crema puțin înainte de a o întinde peste mousse-ul de ciocolată. Dăm la frigider.

Facem glazura din smântâna pentru frișcă și cafea solubilă. Turnăm peste restul de ciocolată rămasă și obținem un ganache. Punem peste restul cremelor. Nu trebuie să fie rpea fierbinte când facem asta. Dăm la frigider mai multe ori și apoi e gata de servit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: