Redactia.ro
Home » Știri » N-o să îți vină să crezi cu ce comoară a vrut o femeie să treacă granița. Totul era ascuns în sticle de ulei de motor

N-o să îți vină să crezi cu ce comoară a vrut o femeie să treacă granița. Totul era ascuns în sticle de ulei de motor

GALERIE FOTO (2)

Este incredibil ce a putut să facă o femeie în vârstă de 37 de ani din Republica Moldova. A fost inventivă și a vrut să treacă frontiera cu o comoară asupra ei fără ca autoritățile vamale să afle. Totul a fost ascuns în bidoane cu ulei de motor.

Contrabandă cu aur la granita dintre România și Republica Moldova

O femeie în vârstă de 37 de ani din Republica Moldova a vrut să păcălească autoritățile vamale și să treacă granița cu o cantitate colosală de aur. Femeia s-a gândit să ascundă bijuteriile într-un loc inedit, mai precis în bidoane cu ulei de motor, dar și în recipiente cu creme cosmetice. Poliția vamală a fost promptă și a descoperit aurul ascuns.

Femeia voia să treacă vama cu trei ceasuri și 900 de grame de bijuterii din aur, a căror valoare se ridică la suma de 200 de mii de euro. Ceea ce a învinovățit-o mai grav pe femeia din Republica Moldova a fost faptul că poliția de frontieră a aflat că aceasta era suspectă în cazul unui furt din Franța.

În cele din urmă femeie în vârstă de 37 de ani a recunoscut că a sustras bijuteriile din casa unor cetățeni turci, unde lucrase ca menajeră. Aceasta a motivat că a făcut acest gest din disperare, deoarece avea datorii față de concubinul său în valoare de 20.000 de euro.

Așa cum prevede legea, toate bunurile au fost confiscate, iar polițiștii au deschis dosar penal pentru contrabandă pe numele său.

Contrabandă cu țigări la vama dintre România și Republica Moldova

În cazul punctelor vamale ce despart România de Republica Moldova, principala problemă este contrabanda cu țigări. Prețul tigărilor peste Prut este unul cu mult mai mic decât cel din România și din restul Europei. Drept urmare, sunt mulți care încearcă să facă o afacere din a cumpăra țigări din Republica Moldova pentru a le vinde în celelalte țări Europene.

Contrabanda cu ţigarete s-a aflat la un minim istoric în ianuarie, ceea ce înseamnă că piaţa legală a crescut considerabil faţă de anii precedenţi, crescând astfel şi sumele plătite statului.

Piaţa neagră a ţigaretelor se situează în ianuarie 2021 la 8,6% din totalul consumului, în uşoară scădere faţă de noiembrie anul trecut (9,2%), conform companiei Novel Research. Contrabanda continuă să se menţină astfel la cel mai mic nivel din ultimii 12 ani.

”În ianuarie 2021, piaţa neagră a înregistrat cea mai mare scădere în regiunea sud-vest, şi anume 8,2 p.p. până la 3,5%. Cu toate că în nord-est comerţul ilegal scade cu 6,4 p.p. până la 22,3%, regiunea continuă şi în ianuarie să deţină cea mai mare pondere a produselor provenite din contrabandă, comparativ cu restul zonelor ţării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: