Redactia.ro
Home » Știri » N-o să-ți vină să crezi ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul premier a tras lozul cel mare

N-o să-ți vină să crezi ce salariu are Viorica Dăncilă la BNR. Fostul premier a tras lozul cel mare

Fostul Premier Viorica Dăncilă nu pare să o ducă rău, cu toate că nu a reușit să câștige alegerile prezidențiale. De curând, Viorica Dăncilă a susținut un concurs de ocupare a unei funcții importante în BNR, mai precis postul de consultat de strategie al guvernatorului Mugur Isărescu. Conform informațiilor din presă, din corpul consultanților mai fac parte circa 20 de persoane. Concursul pe care l-a susținut Viorica Dăncilă a fost de evualuare a dosarului și un interviu.

Imediat după ce informația că Viorica Dăncilă a ocupat postul de consultat de strategie al guvernatorului BNR Mugur Isărescu a ajuns în spațiul public, imediat s-a aflat și ce salariu va avea lunar fostul Premier.

Viorica Dăncila va ocupa funcția de Consutant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română și va încasa lunar un salariu net de 10,000 de lei. Fostul premier a fost angajat în data de 15 mai.

Doamna Dăncilă nu este consilier al guvernatorului BNR, ci consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro- Departamentul Economie Verde. Doamna Dăncilă are experienţă la Bruxelles, ca europarlamentar, a fost prim- ministru, are relaţii cu ecologiştii la nivel european şi poate să deschidă foarte multe uşi. Ea va fi folosită pentru astfel de întâlniri, pentru că România are nevoie de lobby în acest proces de trecere la euro. Pentru acest proces, pe care BNR îl susţine, s-a creat un departament special cu mai multe birouri- Euro, Geopolitică, Economie reală şi economie bancară, Bănci centrale, Monede digitale şi Economie verde. Tot acest departament va avea birourile la Clubul BNR, unde şi doamna Dăncilă va avea un birou. Dosarul de trecere la euro este extrem de complicat, iar în acest proces BNR este inginerul şef şi trebuie să se ocupe de partea tehnică. oan Mircea Paşcu, fost lider PSD şi fost europarlamentar, va fi consultant în departamentul de Geopolitică, iar Petre Roman va oferi cursuri de politici europene în cadrul acestui proces.”, a fost declarația făcută de Adrian Vasilescu, consilier din cadrul BNR.

Viorica Dăncilă, prima femeie premier, din istoria României

Viorica Dăncilă are 57 de ani și a fost prima femeie prim-ministru a României țării în perioada 29 ianuarie 2018- 4 noiembrie 2019. În urma unei moțiuni de cenzură, ea fost demisă din conducerea Guvernului, fiind înlocuită de către Ludovic Orban şi mai apoi de Florin Cîţu.

În 2019, pe vremea când Viorica Dăncilă era prim-ministru şi preşedintele PSD, Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al BNR.

În CV-ul doamnei Dăncilă apare că aceasta a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: