Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă, angajată la BNR! Ea este noul consultant al lui Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă, angajată la BNR! Ea este noul consultant al lui Mugur Isărescu

Viorica Dancila

Viorica Dăncilă este noul consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Fostul premier și lider PSD va începe de la 1 iunie să-și preia atribuțiile din noua funcție.

Viorica Dăncilă, angajată la BNR! Ea este noul consultant al lui Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă va lucra de la 1 iunie la Banca Națională a României (BNR). Ea va munci cot la cot cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, din funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, transmite Digi 24.

Inițial, această informație a apărut pe surse. Ulterior, a fost confirmată și de BNR: ”Experienţa de prim-ministru şi cunoştinţele pe care le are în domeniu”, a spus Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR, despre noua numire a Vioricăi Dăncilă, pentru sursa menționată anterior.

De altfel, reprezentanții BNR au mai rectificat faptul că Viorica Dăncilă a fost angajată pe postul de consultant și nu consilier, așa cum s-a scris prima oară, în presă.

”BNR este preocupată de înaintarea României către zona Euro. În această privință, BNR face eforturi de 12 ani, când am înființat Comitetul de trecere la Euro. Acum am intrat într-o fază nouă. Va fi nevoie de contacte directe și permanente cu Parlamentul European, cu Comisia Europeană și cu cabinete din zona euro. Pentru aceste întâlniri BNR a organizat 5 departamente care se vor ocupa pregătirea pentru intrarea în zona Euro. Aceste departamente vor fi Departamentul Euro (coordonator), Departamentul Economiei Reale, Departamentul Bănci Centrale, Departamentul Monede Digitale și Departamentul Economie Verde. Pentru toate aceste departamente se fac angajări. Doamnei Dăncilă i-a fost semnat vineri contractul. Dânsa nu e consiliera Guvernatorului ci este consultant în Departamentul Economie Verde. Pentru că finanțările pentru economia verde vor forma o categorie specială în bătălia în intrarea în zona Euro. D-na Dăncilă a fost parlamentar, are blazon de fost premier, a avut relații speciale cu ecologiștii din Parlamentul European. Mai spun ceva: va fi angajat și Ioan Mircea Pașcu, fostul vicepreședinte al Parlamentului European, consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică”, a mai precizat și Adrian Vasilescu, pentru HotNews.ro,, consilier de strategie în BNR.

Cum a obținut Viorica Dăncilă funcția de consultant al BNR

Viorica Dăncilă ar fi depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dăncilă, prima femeie premier, din istoria României

Viorica Dăncilă, în vârstă de 57 de ani, a fost prima femeie prim-ministru a României țării în perioada 29 ianuarie 2018- 4 noiembrie 2019. În urma unei moțiuni de cenzură, ea fost demisă din conducerea Guvernului, fiind înlocuită de către Ludovic Orban şi mai apoi de Florin Cîţu.

În 2019, când Viorica Dăncilă era prim-ministru şi preşedintele PSD, Mugur Isărescu a primit un nou mandat de guvernator al BNR.  De altfel, guvernatorul BNR este cel care face numirile consilierilor/consultanților săi.

Ce studii are Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: