Redactia.ro
Home » Știri » Viorica Dăncilă a decis să spună adevărul despre Liviu Dragnea. Ce i-a cerut fostul lider PSD

Viorica Dăncilă a decis să spună adevărul despre Liviu Dragnea. Ce i-a cerut fostul lider PSD

Viorica Dăncilă a decis să spună adevărul despre Liviu Dragnea. Fostul premier urmează să își lanseze cartea ”Viorica Dăncilă-Partea ei de adevăr”, în care va face dezvăluiri despre provocările mandatului, inclusiv despre campaniile electorale din 2019, dar și despre relația cu Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a decis să spună adevărul despre Liviu Dragnea

Viorica Dăncilă a decis să spună adevărul despre Liviu Dragnea. Fostul prim-ministru a ales să nu mai tacă și să facă dezvăluiri despre provocările aduse de această funcție în cartea pe care urmează să o lanseze, ”Viorica Dăncilă-Partea ei de adevăr”.  Unul dintre subiectele pe care le va aborda este și relația cu Liviu Dragnea. Ce i-a cerut fostul lider PSD?

Cartea pe care o va lansa Viorica Dancilă va fi una tip interviu, în colaborare cu jurnalista Marga Nițu. Unele dintre lucrurile pe care le va mărturisi sunt faptul că Liviu Dragnea i-a cerut să-l scape de închisoare, dar și că ea nu a dorit să interfereze cu justiția în cariera sa de politician important.

Viorica Dăncilă: ”Sunt lucruri care trebuie spuse”

Într-o postare pe rețelele de socializare, Viorica Dăncilă motivează că lansarea acestei cărți are scopul de a scoate la iveală ceea ce nu s-a spus. De altfel, a precizat că va rămâne fidelă partidului care a consacrat-o, PSD.

”Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD. Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului”, a scris Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Liviu Dragnea i-a cerut Vioricăi Dăncilă să dea amnistia și grațierea

În cartea tip interviu, Viorica Dăncilă spune că Liviu Dragnea i-a cerut la Scroviștea să dea amnistia și grațierea. Nu a dorit să o semneze și mulți colegi au blamat-o.

„Îmi amintesc că eram la Scroviștea cu soțul meu, când au venit Paul Stănescu și Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia și grațierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare (…) Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanțe pe justiție. Eu am crezut că justiția nu trebuie să depindă de politic și asta am spus-o de prima dată. Mulți m-au acuzat că nu am dat amnistia și grațierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost nici un ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în ședința de guvern, mărturisește Viorica Dăncilă în cartea sa.

Liviu Dragnea a ordonat ca Viorica Dăncilă să fie urmărită

Un alt lucru interesant pe care-l dezvăluie fostul prim-ministru este faptul că Liviu Dragnea a pus oameni care să o urmărească și care îl informau despre cum decurg lucrurile la Guvern.

„Probabil, Liviu Dragnea voia să fie bine informat. Înaintea mea au fost dați jos doi premieri și gândește-te că pleca cu un deficit de încredere, iar din partea informatorilor nu cred că a fost numai exces de zel, cred că voiau să arate cât de importanți și utili sunt în fața șefului. A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern”, se mai destăinuie Viorica Dăncilă.

Dăncilă:”Marcel Ciolacu a venit plângând la mine acasă”

După alegerile prezidențiale, pe care Viorica Dăncilă le-a pierdut, Viorica Dăncilă spune în carte că Marcel Ciolacu a venit la ea acasă, cu ochii în lacrimi,pentru a o convinge să demisioneze de la șefia PSD, urmând să primească în schimb un loc de parlamentar.

„M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat”, descrie Viorica Dăncilă scena.

Tot în carte, Viorica Dăncilă spune că regretă ceea ce întâmplat pe 10 august, când jandarmii i-au atacat pe protestatari.

În anul 2019, Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD, după ce a pierdut alegerile prezidențiale, iar pe 10 octombrie 2019, Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: