Redactia.ro
Home » Știri » Gafă monumentală! Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președintele țării de inventarea cuvântului giroscop

Gafă monumentală! Viorica Dăncilă l-a acuzat pe președintele țării de inventarea cuvântului giroscop

viorica dăncilă

Invitată în studioul Digi 24 la emisiunea “Studio Politic”,  fostul premier al României, Viorica Dancilă a reușit să bifeze o nouă gafă. Aceasta l-a acuzat pe președintele României, Klaus Iohannis că ar fi inventat un nou cuvânt.

 

Introducerea cuvintelor “giroscop” sau “sertarizare” i-a fost atribuită lui Klaus Iohannis, președintele României, de către fostul premier, Viorica Dancila. Declarația a fost făcută la Digi 24. „Nu cred că poate face PSD aceste reproșuri. Să ne uităm la declarațiile liderilor politici de la alte partide, la cele ale doamnei ministru al Educației, care e profesor de Română, eu sunt inginer, să ne uităm la declarațiile preşedintelui României, care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române”. Giroscopul sau sertarizare. Nu mai știu. Am reținut câteva dintre ele. Atunci când există presiune, și cel mai abil jucător poate să facă greșeli”, a precizat Dancila la Digi 24.

Potrivit DEXonline, giroscopul este un dispozitiv folosit pentru stabilitate și orientare în spatiu, și deci, este deja inventat. Acest cuvânt ar fi fost folosit de către Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presa, în care președintele nu ar fi înțeles poziția unui junalist care ar fi întrebat de ce a “girat racolările de membri PSD făcute de PNL”. Atunci, președintele ar fi rugat jurnalistul să repede întrebarea cu “giroscopul”.

Viorica Dancilă nu mai este șefa femeilor din PSD

Viorica Dancilă a fost înlocuită la începutul lunii octombrie și de la șefia organizației de femei din PSD, astfel că funcția a fost preluata de Doina Federovici, conform surselor. Anul trecut, Viorica Dancilă pierdea șefia partidului PSD, însă aceasta speră să prindă un loc pe lista PSD, odată cu alegerile parlamentare ce vor avea loc în luna decembrie a acestui an. Viorica Dancila ramane in istoria Romaniei ca unul dintre premierii controversati, avandin vedere gafele pe care le-a facut de-a lungul mandatului sau.  „Euro douăzeci-douăzeci”, “Orice om îi este teamă de o plângere” sau “Reducem democrația” sunt doar câteva dintre gafele memorabile ale lui Dancilă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: