Redactia.ro
Home » Stil de viață » Narcos – realitate sau mit? Adevărul despre serialul Netflix

Narcos – realitate sau mit? Adevărul despre serialul Netflix

Narcos netflix

“Viața bate filmul!” – Deși suntem de acord cu această afirmație, trebuie să recunoaștem că există foarte multe filme și seriale inspirate din realitate care au reușit să atingă un succes imens datorită reproducerii evenimentelor într-un mod cât mai atractiv și realist pe platourile de filmare.

Foarte multe persoane iubesc să privească seriale și filme inspirate din realitate și mulți sunt atrași de producțiile americane, fapt ce se reflectă și în succesul pe care l-a avut serialul polițist “Narcos”, lansat de Netflix în 2015.

Însă, după lansare, fanii controversatului serial au început să ridice întrebări și suspiciuni cu privire la măsura în care întâmplările din realitate se reflectă în cele din serial.
Ca să reușim să clarificăm aceste nelămuriri, este nevoie să înțelegem ce este “Narcos” și ce poveste prezintă.

“Narcos” este un serial polițist american, filmat în Columbia, produs de către Chris Brancato, Carlo Bernard și Doug Miro. Serialul se bazează pe povestea de viață a traficantului de droguri Pablo Escobar și a familiei sale.

Pablo Escobar, pe numele său real Pablo Emilio Escobar Gaviria, a fost un renumit traficant de droguri din Columbia, cunoscut ca “Regele Cocainei”. Averea sa a fost estimată la 30 miliarde de dolari și, incluzând și banii pe care îi ținea ascunși în multiple locuri, la aproximativ 100 miliarde de dolari.

Narcos – realitate sau mit?

Sezoanele 1 și 2 ale serialului prezintă povestea lui Pablo Escobar, devenit miliardar prin afacerile cu droguri, dar aduc în firul poveștii și relațiile pe care Escobar le-a dezvoltat cu alți traficanți și chiar cu agenți ai DEA (Drug Enforcement Administration).

Sezonul al treilea, însă, îl scoate din peisaj pe Pablo Escobar, acesta fiind ucis și se concentrează pe DEA și pe lupta lor împotriva lui Cartel Cali.

Ceea ce i-a determinat pe fani să pună sub semnul întrebării veridicitatea serialului sunt scenele în care au loc crime agresive și extrem de șocante.

Se pare că adevărul a fost arătat în serial doar pe jumătate, susține scenaristul Eric Newman.

În continuare, vă prezentăm câteva scene populare din serialul Narcos adaptate sau reproduse conform realității:

 Celebra scenă în care Escobar arde bancnote în valoare de două milioane de dolari pentru a-și încălzi fiica este adevărată, susține fiul traficantului, care a spus că fata suferea de hipotermie.

 Scena în care pisica agentului Murphy este găsită spânzurată de traficanții de droguri este falsă. În realitate, moartea animalului a fost provocată de un infarct.

 Autoritățile susțin că, în realitate, nu au aplicat niciodată acte de tortură asupra traficanților de droguri.

 Deși și-ar fi dorit să fie un Don Juan, cu succes la femei, agentul Peña era în realitate in tocilar.

 Un persoanj complet fictiv este polițistul Horatio Carillo care nu a existat niciodată în povestea reală.

 O altă întâmplare din film care nu coincide cu realitatea este scena bombardării zborului Avianca Flight 203, în urma căreia au decedat 110 persoane, acțiune pentru care a fost acuzat Escobar dar care, în realitate, a fost pusă la cale și îndeplinită de un atacator anonim.

Chiar dacă multe întâmplări au fost modificate sau chiar inventate, producția a fost, totuși, una foarte reușită.

Voi ce spuneți? Pe voi v-au făcut unele scene să vă întrebați care a fost, de fapt, realitatea?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini