Redactia.ro
Home » Monden » Nelu Curcă din „La Bloc” a recunoscut de ce s-a retras la mănăstire. Actorul a făcut un păcat grav: „I-am nenorocit viața!”

Nelu Curcă din „La Bloc” a recunoscut de ce s-a retras la mănăstire. Actorul a făcut un păcat grav: „I-am nenorocit viața!”

Nelu Curcă din „La Bloc” a recunoscut de ce s-a retras la mănăstire. Actorul a făcut un păcat grav: "I-am nenorocit viața!"

Nelu Curcă a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori din „La Bloc”, ce a făcut furori pe vremea aceea. Mihai Coadă, pe numele său real, a dispărut complet din lumina reflectoarelor după terminarea comediei și, ulterior, chiar din viața publică. S-a retras la mănăstire, iar momentul pentru care a luat această decizie este unul de-a dreptul șocant.

Nelu Curcă a păcătuit grav

Majoritatea actorilor din „La Bloc” au dispărut odată cu terminarea filmărilor pentru celebra comedie, pe care fanii o pot urmări pe Pro Cinema. Printre cei despre care nu s-a mai auzit nimic se numără și Mihai Coadă, care îl interpreta în serial pe Nelu Curcă. A luat partea bisericii și a renunțat complet la viața cu care era obișnuit, dar ceea ce l-a împins să ia această decizie este de-a dreptul șocant.

Fostul actor nu a mai vorbit niciodată despre decizia sa de a se apropia de Dumnezeu, dar în podcastul lui Cătălin Măruță a dat drumul sincerității. Bărbatul a explicat că a căzut în păcatul adulterului și de atunci nu a mai avut liniște. Nelu Curcă a mărturisit că și-a înșelat soția, iar mustrările l-au determinat apoi să renunțe la orice ispită și să urmeze calea celor sfinte.

Timp de trei ani a stat singur, nu știa ce să facă, pentru că nu se putea ierta, dar a descoperit că doar Dumnezeu era cel ce o putea face.

„Am căzut într-un păcat greu, care se numește adulter. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac. Voiam să mă călugăresc de atunci. Îmi venea să-mi las meseria, adică nu mai puteam s-o practic. De exemplu, când veneam de la serial, noaptea târziu, nu mai puteam să mă rog.” – i-a povestit actorul lui Cătălin Măruță.

Mihai Coadă nu s-a călugărit

Mihai Coadă spune că încă nu s-a călugărit, pentru că mai are un drum lung până va deveni un călugăr în adevăratul sens al cuvântului. Actorul s-a retras la Mânăstirea Turnu, aflată la câțiva kilometri de Ploiești, orașul său natal, unde se afla soția și cei doi copii. Cu toate acestea, nu a fost hirotonit de către preot, dar participă activ la slujbe și este foarte dedicat vieții de biserică.

„Iată că sunt în faţa dumneavoastră şi vreau să vă spun că nu m-am călugărit, nu am fost hirotonit de preot. E adevărat că merg la Mănăstire, la slujbe pentru că acolo este Duhovnicul meu, Părintele Stareţ al Mânăstirii. E adevărat că m-aţi văzut îmbrăcat în rasă, dar acesta este un canon pe care noi îl respectăm aici. Adaug că am întrerupt activitatea artistică pentru că sunt la pensie şi nu mai joc în nici un spectacol la Teatrul Municipal Ploieşti.” – a specificat el, în trecut, la Antena Stars.

Cât despre spectacole, a renunțat complet la ele pentru că s-a pensionat și nu mai are nicio apariție pe scenă. Nu se mai regăsea în meseria de actor, care îl va urmări, totuși, toată viața, fiind o parte din el. Poartă, însă, numai haine bisericești, pentru că așa impune canonul de la mănăstire.

„Uite, eu acum nu mai pot să scap de personajul Nelu Curcă. Se întreabă lumea ce l-a făcut pe ăsta (n.r. – pe el) să se retragă? Era celebru, era la Pro Tv, avea bani, ce l-a făcut să lase totul şi să aleagă viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut. În timpul vieții, dacă te adoarme conștiința, s-a terminat. Ești un mort viu. Dumnezeu vrea să se mântuiască toți oamenii și să ajungă la înțelegerea adevărului său. Asta înseamnă voia lui Dumnezeu. Dar vrea să facă şi omul un pas. Dacă omul să facă un pas, El face o mie” –  a completat fosta vedetă de la Pro TV.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: