Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru a aprobat creșterea numărului de persoane testate pentru COVID-19. Prioritățile de testare pentru coronavirus

Nelu Tătaru a aprobat creșterea numărului de persoane testate pentru COVID-19. Prioritățile de testare pentru coronavirus

Testarea suplimentara, aprobata

Ministrul Sănătății a aprobat propunerea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al coronavirusului, ce prevede modificarea numărului de testare pentru noul virus.

Creșterea numărului de persoane testate pentru coronavirus

Ministrul SĂnătății, Nelu Tătaru a aprobat propunerea Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al noului virus, privind modificarea numărului de testare.

Având în vedere că România a trecut într-o altă perioadă epidemiologică, medicii de la boli infecțioase, terapie intensivă și medicina de urgență din cadrul comisiei MS, sunt de părere să se includă în prioritățile de testare pentru noul virus, categorii de pacienți cu mare risc de forme severe și deces.

Astfel, ministrul Sănătății a fost de acord cu aceste priorități stabilite de specialiști.

Până în acest moment am luat o serie de măsuri restrictive cu scopul de a limita transmiterea infecției și de a reduce numărul de forme severe și decese. Sunt măsuri pe care le menținem în continuare, mă refer aici la distanțare socială, izolare, carantină etc. Dar, având în vedere evoluția numărului de decese este necesar să aplicăm, suplimentar, și măsuri de detecție a infecției la categorii de bolnavi care pot să dezvolte forme severe de îmbolnăvire, în scopul de a interveni cu tratament medical cât mai precoce”, a declarat ministrul Sănătății.

Cine beneficiează de testarea suplimentară?

Persoanele care vor beneficia de testarea suplimentară persoanele internate înainte de procedura de transplant și donatorii de organe, țesuturi și celule sterm hematopoietice înainte de donare.

De asemenea și pacienții cu transplant de celule stem hematopoietice aflați în tratament imunosupresor, înaintea fiecărei internări din perioada de monitorizare post-transplant, cu doua teste la 24 de ore interval. Pacienții asimptomatici cu imunosupresie în contextul bolii sau indusă medicamentos la internare în spital , 2 teste la 24 de ore vor beneficia și ei de aceste teste.

Pacienți oncologici asimptomatici aflați in curs de chimioterapie — de 2 ori pe luna, hemodializați simptomatici
-Hemodializați asimptomatici contacți cu caz confirmat, 2 testări, la 6-7 zile interval intre ele; pe durata acestei perioade aceștia vor fi dializați in sesiuni separate de restul pacientilor.

Gravidele asimptomatice care se afla in carantina/izolare la domiciliu sau au fost contact apropiat cu un caz confinnat, vor fi și este testate suplimentar, la fel și personalul de îngrijire din cămine de bătrâni — de 2 ori pe luna

Mai mult, unitățile sanitare pot stabili protocoale de testare prin tehnici de RT-PCR suplimentar, pentru persoanalul sanitar asimptomatic contact, direct cu caz confirmat, în a 7-a zi de la ultimul contact posibil infectant.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: