Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru, conferință de presă la Iași: „Deocamdată nu avem în discuție carantinarea Bucureștiului”

Nelu Tătaru, conferință de presă la Iași: „Deocamdată nu avem în discuție carantinarea Bucureștiului”

Nelu Tataru, conferinta de presa

Ministrul Sănătății a susținut astăzi la Iași o conferință de presă unde a vorbit despre situația sanitară a orașului. Alături de el a fost Marian Grigoraș, prefectul județului și Costel Alexe, președintele ales al Consiliului Județean Iași.

Nelu Tătaru, conferință de presă la Iași: „Deocamdată nu avem în discuție carantinarea Bucureștiului”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată la Iași despre situația sanitară a orașului și din municipiu. Potrivit acestuia, asimptomaticii vor fi evaluați la domiciliu, iar pacienții care au boli grave vor rămâne în spitale. “Joi va veni avizul de la Mediu, astfel că vineri vor putea fi introduşi pacienţii cu Covid la spitalul mobil de la Leţcani”a spus Costel Alexe, preşedintele ales al CJ Iaşi.

Mai mult, Tătaru a declarat că nu se pune problema carantinării Capitalei, deși au fost numeroase cazuri de coronavirus raportate în acest oraș în ultimele zile. „Deocamdată nu avem în discuție carantinarea Bucureștiului.Cei care nu cred în aceste cazuri să-și așeze atitudinea și discursul. Haideți să respectăm măsurile! Suntem pe o creștere progresivă. Sunt localități unde s-au depășit acele procente stabilite și autoritățile trebuie să ia măsurile necesare. Nu vom ajunge la un blocaj pe 20 octombrie, cum a spus domnul Rafila.“, adaugă Nelu Tătaru.”.

Nelu Tătaru, despre pelerinajul Sfintei Parascheva

Referitor la pelerinajul Sfintei Parascheva, Nelu Tătaru a declarat că oamenii credincioși pot urmări slujba la televizor și își pot păstra credința și dacă nu participă la sărbătoare. Autoritățile au decis ca persoanele din altă localitate să nu participe la pelerinajul Sfintei Parascheva, pentru a se limita răspândirea virusului.

Mai mult, prefectul Iașului a menționat că se fac eforturi mari pentru deschiderea Spitalului de la Lețcani în cursul săptămânii viitoare. „Astăzi, legat de Spitalul mobil de la Lețcani, putem spune că vrem să îl deschidem cât mai repede. Joi vom avea avizul de la mediu. Pe 16 octombrie, în condiții optime, să putem introduce acolo toți pacienții. Vreau să mulțumesc instituțiilor medicale din Iași pentru sprijin. Îi încurajez pe ieșeni să respecte în continuare măsurile de prevenire“, a menționat Costel Alexe.

Loading...