Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru continuă să opereze la Spitalul din Huși: ”Trebuie să rămân conectat cu pacienții”

Nelu Tătaru continuă să opereze la Spitalul din Huși: ”Trebuie să rămân conectat cu pacienții”

Nelu Tataru

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, continuă să-și îndeplinească atribuțiile de medic, chiar dacă este și parlamentar. El și-a reluat gărzile și a intrat, din nou, în sala de operații a Spitalului din Huși, pentru a salva viețile oamenilor. Cum se împarte, însă, între cele două funcții pe care le deține?

Nelu Tătaru continuă să opereze la Spitalul din Huși: ”Trebuie să rămân conectat cu pacienții”

Nelu Tătaru, actual deputat PNL de Vaslui, când nu este în Parlament, este la Spitalul din Huși. Acolo el continuă să facă operații, din postura de medic, deoarece consideră că ”trebuie să rămână conectat la viața de spital”. Cum se împarte Nelu Tătaru între funcția de parlamentar și doctor?

Fostul ministru al Sănătății este luni, marți, miercuri și joi în Parlamentul României, iar spre sfârșitul săptămânii revine la Spitalul din Huși, informează vremeanouă.ro

“Da, joi seara am programate consultațiile, vineri am programate intervențiile chirurgicale pentru a avea timp să-mi urmăresc pacienții postoperator până luni dimineața, când plec spre București. Mi-am reluat și gărzile. Chiar dacă am fost ales de oameni deputat, eu cred că trebuie să rămân conectat și la viața de spital, la pacienți, la sistem, pentru că altfel ajungi să vorbești aiureli și degeaba despre sistemul medical. Și cât timp am fost secretar de stat am continuat să operez. Am întrerupt doar cât am fost ministru pentru că mi-a fost practic imposibil să mai ajung la Huși, la pacienți”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

Nelu Tătaru: ”Am întâlnit colegi nedreptățiți”

Pentru aceeași sursă, Nelu Tătaru a vorbit și despre reforma pe care a încercat să o facă în Sănătate. I se pare ”cel mai strigător la cer” faptul că politicienii permit ocuparea de funcții cheie, de către persoane care nu au pregătire în domeniu.

” Modificarea legislației se impune în acest moment. Dar dincolo de legislație rămâne partea umană, am întâlnit colegi nedreptățiți, cum am întâlnit și  oameni care au ajuns pe anumite căi în anumite posturi. Cel mai strigător la cer este că sunt în posturi-cheie, care controlează sănătatea românului. Încă înainte de scrutinul electoral din toamnă îmi întrebam niște colegi, în vâltoarea lui noiembrie, cu 10.000 de cazuri pe zi, cu 1.300 de pacienți în Terapie intensivă, dacă, după acest tumult electoral, vom avea capacitatea să facem o reformă într-un an și jumătate, cât de nepopulară ar fi ea, pentru a putea demonstra în următorii doi ani și jumătate, până la scrutinul din 2024, că am ales varianta corectă, chiar dacă a fost un pic mai drastică. Acum, când am ajuns în Parlament, președinte al Comisiei de sănătate, am pus aceeași întrebare. Răspunsurile nu au fost foarte convingătoare. Încă obișnuim să mergem pe populism, să ajustăm niște legi pentru a cîștiga pe moment. Nu cred că aceasta este soluția. În condițiile în care, într-adevăr, ne asumăm o reformă, o putem face și într-un an și jumătate. În condițiile în care nu ne asumăm, vor trece multe legislaturi ca să putem vedea ceva nou”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: