Redactia.ro
Home » Știri » Nelu Tătaru dă vestea! Ce se întâmplă dacă ajungem la 4.000 de infectări pe zi

Nelu Tătaru dă vestea! Ce se întâmplă dacă ajungem la 4.000 de infectări pe zi

Nelu Tătaru

Cazurile de coronavirus sunt în continuă creștere , iar acest lucru este unul destul de îngrijorător. Doar ieri, am avut în 24 de ore, peste 2000 de infectări și 73 de decese. Întrebat ce vor face medicii dacă vom ajunge la 3000/4000 de infectări pe zi, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat cum se va proceda.

Ce se va întâmpla dacă depășim 3000 de cazuri/zi

În ultima vreme, avem tot mai multe cazuri de covid care depășesc pragul de 1ooo sau 2000 de infectări pe zi. Este o situație destul de îngrijorătoare, având în vedere că și numărul deceselor crește. Întrebat ce vor face medicii dacă vom ajunge la peste 3000 de infectări pe zi, Nelu Tătaru, a explicat că nu au perspectivă, dar  și că vor proceda ca și până acum.

„Eu vă asigur că noi, ca şi corp medical, primim aceste cazuri, dar am vrea ca totuşi cei care sunt în prespital şi care generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID”, a spus Nelu Tătaru la TVR 1, citat de news.ro.

Întrebat ce se va întâmpla dacă vom depăşi 3.000 de cazuri pe zi, dacă vom ajunge în situaţia unei stări de urgenţă, Tătaru a spus: „În acest moment nu avem această perspectivă. Dar noi trebuie să gândim pragmatic. Raportăm şi acceptăm, să spunem, tot ce vine din prespital, dar suntem aceleaşi persoane. Suntem aceleaşi persoane din corpul medical pe care le detaşăm, le transferăm, acceptând să spunem şi extensia numărului de paturi. Mai facem paturi de ATI. Dar noi trebuie să gândim un lucru: avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj, primeşte aceşti pacienţi”.

Nelu Tătaru: ”Vom face ce facem şi cu aceste 2.500”

De asemenea, Tătaru a explicat că nu trebuie forțat sistemul pentru a-i descoperi limita și că, dacă se vor depăși  3000 de cazuri,  se va proceda la fel ca până acum: se vor căuta paturi ATI în toată țara.

„Extindem, facem capacitate, avem din ce în ce mai multe paturi dotate pentru Terapie Intensivă, dar înainte de a mă întreba care este capacitatea – tragem de noi, ca şi corp medical – haideţi să vedem dacă putem respecta nişte reguli. Noi nu trebuie să forţăm un sistem să vedem cât duce”, a punctat ministrul Sănătăţii.

“Vom face ce facem şi cu aceste 2.500. Vom merge în toată ţara şi căutăm paturi de Terapie Intensivă acolo unde sunt goale, am dus cazuri din Bucureşti de Terapie Intensivă până la Bârlad. Dar nu ştiu dacă noi, ca şi populaţie, ar trebui să aşteptăm să vedem ce se întâmplă la 3.000 sau ce se întâmplă la 4.000. Eu vă asigur că noi, ca şi corp medical, primim aceste cazuri, dar am vrea ca totuşi cei care sunt în prespital şi care generează aceste cazuri să se gândească că aceste spitale nu sunt doar pentru COVID”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: