Redactia.ro
Home » Știri » Val de infectări în școli și licee. Nelu Tătaru, explicații pentru numărul de infectați

Val de infectări în școli și licee. Nelu Tătaru, explicații pentru numărul de infectați

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, numărul cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor și a cadrelor didactice. Ministrul argumentează această creștere pe fondul începerii anului școlar.

 

Infectări în școli și licee

 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat în cadrul conferinței de presă cauzele creșterii cazurilor de coronavirus în instituțiile de învățământ. Ministrul declară că nu se impune revenirea la starea de urgență. Potrivit acestuia, în ultimele șapte zile, 158 de copii infectați  și 73 de cadre didactice și nedidactice au fost infectate cu oul coronavirus. ”Menționez că toată această ultimă perioada poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a două săptămâna din primele 14 zile. La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri, de la începutul acestei pandemii, avem 3200 de copii între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani’, a mai declarat ministrul Tătaru.

Doar în ultima săptămână, în perioada 21 – 29 septembrie, 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10 și 19 ani au fost infectați cu noul coronavirus. Întrebat în aczul conferinței dacă se impune revenirea la starea de urgență, ministrul a afirmat că ”se impune doar respectarea regulilor”, starea de urgență nefiind luată în considerare.

Pe de altă parte, ministrul consideră că fiecare trebuie să respecte normele de distanțare socială și să acționeze responsabil: „Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transportul de la școală acasă, lucrul în familie, jocul în parcuri. Toate sunt reglementate, noi doar trebuie să respectăm măsurile”. 

 

Număr record de infectări în ultimele zile

 

România a înregistrat un nou record de cazuri de coronavirus: 2.343 de cazuri au fost depistate doar în ultmele 24 de ore din 26.011 teste, potrivit Digi24. Este a treia zi consecutivă când în România sunt înregistrate zilnic peste 2.000 de cazuri de COVID-19. Crește și numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă. 571 de pacienți se află în acest moment în stare gravă .

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: