Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 106 ani. Secretele dictatorului român

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit 106 ani. Secretele dictatorului român

Au trecut 106 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu.

Într-o zi de 23 ianuarie, acum 106 ani, se năștea în satul Scornicești, județul Olt, un băiat care avea să devină unul dintre cei mai controversați lideri ai României – Nicolae Ceaușescu. În celebrarea acestei aniversări, vă invităm să descoperiți cinci aspecte mai puțin cunoscute despre familia fostului dictator.

1. Data Reală a Nașterii

Contrar credinței comune, Nicolae Ceaușescu nu s-a născut pe 26 ianuarie 1918, ci cu trei zile mai devreme, pe 23 ianuarie. Această confuzie a persistat de-a lungul timpului, iar rectificarea adusă datei de naștere oficiale arată cât de subtile pot fi detaliile în istorie.

2. Originea Părinților

Părinții lui Nicolae Ceaușescu, Alexandrina și Andruță Ceaușescu, au avut origini modeste, în mediul rural. Tatăl, Andruță, se trăgea dintr-o familie de păstori din Polovragi, Județul Gorj, și era un susținător al ideilor lui Ion Mihalache și ale Partidului Țărănesc. A ocupat funcția de primar în Scornicești și a trăit într-o casă modestă. Mama, Alexandrina, provenea din familia unui ofițer din armata lui Tudor Vladimirescu și era o femeie profund religioasă.

3. Familia Numeroasă

Nicolae Ceaușescu a fost parte a unei familii extinse impresionante. Părinții săi au avut nu mai puțin de 18 nepoți, formată din 7 băieți și 11 fete, mulți dintre aceștia ocupând poziții influente în Partidul Comunist Român.

4. Căsătoria și Copiii

În anul 1947, Nicolae Ceaușescu s-a căsătorit cu Elena Petrescu, rezultatul acestei uniuni fiind trei copii. Valentin Ceaușescu, născut în 1948, a devenit părinte al unui fiu și unei fiice. Zoia Ceaușescu (1949 – 2006) și Nicu Ceaușescu (1951 – 1996) au fost celelalte două persoane care au completat familia, fiecare având parcursul său în contextul complex al regimului comunist.

5. Relația cu Religia

Desigur, un aspect notabil este relația lui Nicolae Ceaușescu cu religia. Chiar dacă el însuși se declara ateu, mama sa, profund religioasă, a avut o influență semnificativă în acest sens. Nicolae Ceaușescu a dispus construirea unei biserici în Scornicești și a participat la înmormântarea mamei sale, eveniment însoțit de o slujbă religioasă oficiată de un preot.

Viața și familia lui Nicolae Ceaușescu sunt pline de aspecte interesante și, uneori, surprinzătoare. Cu toate că el a dominat scena politică din România timp de aproape un sfert de secol, detaliile personale și familia sa rămân fascinante și subiect de cercetare și discuție în zilele noastre.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: