Redactia.ro
Home » Monden » Nicolae Ceaușescu nu avea niciodată bani la el! Luxul în care au trăit fostul dictator și soția lui

Nicolae Ceaușescu nu avea niciodată bani la el! Luxul în care au trăit fostul dictator și soția lui

Nicolae Ceușescu nu avea niciodată bani la el

Nicolae Ceaușescu, fostul dictator al României, a trăit o viața plină de lux și opulență alături de soția sa Elena. Cei doi au fost mereu în centrul atenției și pentru că era cel mai important om din țară, Nicolae Ceaușescu avea o mulțime de beneficii. 

Nicolae Ceaușescu nu avea niciodată bani la el

Puțini știu că Nicolae Ceaușescu nu umbla niciodată cu bani după el. Fostul dictator era mereu însoți de oamenii lui și peste tot pe un mergea primea pe totul pe gratis. Nu avea nevoie să plătească nimic și nimeni nu-i cerea niciun ban. De asemenea, repectul pe care l-a impus în tot timpul cât a domnit s-a văzut și în comportamentul angajaților lor, care îi indeplineau toate dorințele.

Chiar dacă pleca fără portofel de acasa, Nicolae Ceaușescu lua un singur lucru în permanență la el. Pașaportul era nelipsit din ținutele pe care le îmbră, șeful statului fiind mereu pregătit să plece din România dacă era nevoie, scrie spynews.ro.

Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena au trăi o viața de lux. Cei doi nu mergeau niciodată la restaurant, asta pentru că preferau să trăiască în opulență la vila lor, acolo unde se bucurau de cele mai bune preparate, extrem de scumpe, dar gătite de bucătarul lor personal.

Viața lor a fost una controversată, însă la fel și moartea. Pe 25 decembrie 1989, soții Ceaușescu au fost condamnați la moarte și împușcați chiar în ziua de Crăciun, însă ce s-a întâmplat cu ei după ziua aceasta rămâne și acum un mister.

Ce avere avea Nicolae Ceaușescu în conturi, în 1989

După moartea soților Ceaușescu în 1989, anchetatorii au încercat să găsească averea ascunsă a dictatorului. Aceștia au dat buzna în conturile deținute la CEC de cei doi. Nicolae și Elena erau foarte bogați, încât aveau clanțe și wc-uri din aur. De asemenea, că aveau milioane de dolari.S-au efectuat mai multe expertize contabile, care au arătat că Elena şi Nicolae Ceauşescu n-aveau bani la CEC, ci doar copiii lor, în special Zoia Ceauşescu. Fiecare copil avea economii de peste un milion de lei. Valentin Ceauşescu a fost singurul care avea conturi în străinătate. ”Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor. Extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi găsit cu ajutorul fostei soţii, Iordana Borilă”, a precizat Valentin Ceauşescu organelor de anchetă în dosarul privind subminarea economiei naţionale.

Bani găsiţi de anchetatori la CEC, în 1989 au fost: Nicu Ceauşescu: 1.223.873 de lei; Valentin Ceauşescu: 1.223.873 de lei; Zoia Ceauşescu: 1.450.020 de lei. Mai mult de atât, soții Ceaușescu consumau alimente de 180.000 de lei lunar, dar nu le plăteau.

Pentru hrana câinilor familiei Ceauşescu, gospodăria cheltuia zilnic între 600 şi 700 de lei. ”În privinţa animalelor, cunosc că era o «turmă» întreagă: Nicolae Ceauşescu avea patru câini Labrador – Corbu, Şarona, Şoimu şi Rodica; Valentin avea un câine cocker, Nicu Ceauşescu avea un câine lup, Elena Ceauşescu avea un câine pripăşit, la care ţinea, Zoia Ceauşescu şi Mircea Oprean aveau şi ei doi”, a mai povestit Radu Burciu, fostul șef al gospodăriei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: