Redactia.ro
Home » Știri » Nicolae Ciucă nu se lasă bătut de Austria: „România merită să intre în spaţiul Schengen şi va intra”

Nicolae Ciucă nu se lasă bătut de Austria: „România merită să intre în spaţiul Schengen şi va intra”

Premierul Nicolae Ciucă nu se lasă bătut de Austria după votul negativ pentru aderarea țării la Spațiul Schengen. Iată ce a declarat!

Nicolae Ciucă nu se lasă bătut de Austria

Premierul Nicolae Ciucă a declarat cu fermitate că România merită să intre în Schengen şi acest aspect se va realiza cu siguranță!

„La Consiliul JAI de ieri (joi – n.r.), Europa a fost împreună cu România, dar Austria a fost împotriva Europei. România a suferit o mare nedreptate, iar o nedreptate nu poate fi niciodată definitivă. O vom îndrepta, dar pentru asta, am fost și trebuie să rămânem uniți. România a fost și rămâne un partener european corect și loial, un membru al Uniunii Europene care îndeplinește toate criteriile de aderare la Spațiul Schengen.

Toate partidele democratice din România și toate familiile politice europene au susținut aderarea României până în ultima clipă. Argumentele noastre foarte clare și pertinente au fost respinse în mod total nejustificat, din rațiuni de politică internă.

România merită să intre în Spațiul Schengen și România va intra în Spațiul Schengen, dar ieri României i s-a refuzat un tratament corect, un tratament echitabil, în acord cu valorile europene. Românii au îndeplinit toate obligațiile asumate, s-au comportat exemplar și acum se simt nedreptățiți și asta pe bună dreptate.

Un popor nedreptățit are nevoie de soluții”, a spus cu fermitate, vineri, premierul Nicolae Ciucă, la Conferința de alegeri a Filialei PNL Sector 3.

Klaus Iohannis: „România nu se oprește aici. Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”

Klaus Iohannis a reacționat în mediul online, în urmă cu puțin timp, pentru a le oferi românilor perspectiva de viitor a României. Acesta a explicat că Aderarea la Schengen este obiectivul național strategic și nu se va opri până când România nu îl va atinge:
„Lipsa consensului de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Schengen, pe fondul opoziției Austriei, este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români.
România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene.
Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană. Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic.
România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum.
Mulțumesc tuturor statelor membre și Comisiei Europene care, recunoscând meritele României în securizarea frontierei externe a UE și în consolidarea proiectului european, au susținut aderarea țării noastre. Sprijinul și solidaritatea exprimate azi au fost impresionante, reconfirmând aprecierea de care se bucură România în plan european.
Dragi români, România nu se oprește aici!
Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”

Intrarea României în spațiul Schengen nu a fost aprobată

Intrarea României în spațiul Schengen a fost blocată de către Austria și Olanda. Austria și-a menținut până la capăt poziția așadar a intrat împotriva intrării României în spațiul Schengen. În total, au fost înregistrate 25 de voturi în favoarea României și două voturi împotrivă, din partea Austriei și Olandei.

„Austria a votat împotriva României. Olanda a votat împotriva Bulgariei dar, pentru că nu s-a făcut această decuplare între cele două țări, votul Olandei a mers împotriva României”, a subliniat corespondentul Antenei 3.

Olanda a ținut să fie consemnat în minuta ședinței faptul că ea nu a votat împotriva intrării României în spațiul Schenghen. Vă reamintim faptul că România și Bulgaria au fost blocate și în anul 2011 din a intra în spațiul Schengen.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: