Redactia.ro
Home » Știri » Nicoleta s-a stins din viață sub ochii fiului ei. Era pregătită să lupte cu cancerul, însă a murit la spital, unde a mers să-și facă un examen CT

Nicoleta s-a stins din viață sub ochii fiului ei. Era pregătită să lupte cu cancerul, însă a murit la spital, unde a mers să-și facă un examen CT

Nicoleta era pregătită să lupte cu cancerul, dar se pare că boala a răpus-o prea repede. Femeia, în vârstă de 51 de ani din Târgoviște, a mers la o clinică privată pentru o anumită investigație. Starea ei s-a agravat brusc, în timpul procedurii, după ce a băut cele 6 pahare de substanță de contrast. Famailia femeii este disperată și vrea să afle cu exactitate care este cauza morții acesteia. Reprezentanții clinicii exclud varianta unui malpraxis.

Nicoleta a murit la spital

Nicoleta avea 51 de ani. Acum o lună, medicii i-au dat teribila veste cum că suferă de cancer. Totuși, acest lucru nu a descurajat-o pe femeie, ba chiar a continuat să lupte. Nicoleta încheiase deja două ședințe de chimioterapie și avea semnale că boala nu este într-un stadiu avansat. Medicul oncolog i-a fcut programare femeii, la începutul lunii august, la o clinică privată din Târgoviște, pentru o banală investigație prin computer tomografie. Ce avea să se întâmple acolo, nimănui nu i-ar fi trecut prin cap.

Era pe un scaun pe hol, bea din substanța de contrast. I-au zis că trebuie să bea acea substanță în decurs de 40 de minute”, a spus fiul femeii, conform observatornews.ro Apoi, Nicoleta a intrat în camera specială pentru tomograf, unde starea ei de sănătate s-a agravat brusc.

Mama era deja în fund, tușea foarte tare. A ieșit pe hol, a strigat să se sune la ambulanță. Ambulanța a venit repede. O oră și jumătate cât au resuscitat-o nu mi-a mai spus nimeni nimic. A ieșit domnul asistent cu trusa, le ducea la mașină. L-am întrebat cum se simte, dacă ați ieșit iese și mama după dumneavoastră, nu? La două secunde a ieșit doamna doctor și mi-a zis că a murit”, a mai spus fiul femeii, potrivit sursei citate.

Care ar fi cauza morții

Dr. Ioan Maier, director SAJ Dâmbovița, a declarat că: „La sosire, ambulanța a găsit-o pe bolnavă în stop cardiorespirator. Echipajul nostru nu avea cum să își dea seama dacă semnalmentele inițiale au fost de șoc anafilactic”. Aceasta ar fi și bănuiala specialiștilor, de faptul că ar fi vorba despre o reacţie alergică severă care ar fi cauzat decesul. Momentan, legiștii nu au putut să stabilească motivul morții. Substanțele de contrast se pot administra oral sau intravenos. Pot apărea diferite alergii, însă nu care să pună viața în pericol.

Adelin Cucuruzeanu, asistent radiologie: „Tocmai de asta o și diluăm în apă și teoretic ar trebui să apară încă de la primele guri niște simptome slabe ale alergiilor, de exemplu niște reacții cutanate, mâncărime, strănut”.

Georgeta Păcurețu, avocatul de la clinică, susține că s-a respectat protocolul: „Clinica a respectat în tocmai protocolul medical în asemenea situații. Ne-am respectat în tocmai îndatoririle, empatizăm în mod deosebit și ne pare foarte rău”, notează observator. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița cercetează cazul şi au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro